Hírek

2016.05.03. 14:19

Ki lesz a veszprémi kórház új főigazgatója?

Veszprém - Felröppent hírek szerint Dávid Gyula lesz a veszprémi kórház főigazgatója, akit kedden nem értünk el, így a kórházat kérdeztük meg minderről.

Kovács Erika

Az egészségügyi intézmény tájékoztatása szerint Rácz Jenő főigazgató szabadságát tölti május 2-ától, mialatt  a kórház szabályzata szerint helyettese, Dávid Gyula orvos-igazgató látja el a vezetői feladatokat, de nem kinevezett főigazgatóként. Erről ugyanis még nem született döntés – tudtuk meg a kórháztól.

Rácz Jenő jelenlegi főigazgató idén júliusban nyugdíjba vonul. Korábbi információnk szerint a posztra Dávid Gyula orvos-igazgató és Sydó Tibor osztályvezető főorvos pályázna. A pályázatot az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) írja ki, amit egy bírálóbizottság értékel, így az ÁEEK, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Kórházszövetség, valamint a helyi közalkalmazotti tanács. A bizottság tesz javaslatot a leendő vezető személyére az egészségügyért felelős miniszternek, aki a kinevezésről dönt.

Az ÁEEK tájékoztatása szerint a pályázatot a főigazgatói posztra még nem írták ki, így a vezető személyéről sincs döntés. A kórház szervezeti és működési szabályzata szerint a főigazgatót távollétében, így szabadsága ideje alatt is az orvos-igazgató helyettesíti – közölte az egészségügyi ellátó központ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!