Hírek

2017.07.14. 05:50

Kézműves diákok lepték el Balatonkenesét

Balatonkenese - Ötödik alkalommal rendezték meg Balatonkenesén az általános iskolások kézműves táborát, melynek ezúttal a Tátorján Bölcsőde épülete adott otthon.

Elekes Gergő

Az idei táborban 32 kisiskolás vett részt, főként a felső tagozatosok közül, akik a Pilinszky János Általános Iskola Művészeti Iskolájának tagjai.

- A helyszín kiválasztásában és az egész tábor lebonyolításában nagy segítséget kaptunk a Balatonkenesei Önkormányzattól, illetve a Katica Pékségtől, akik finom péksüteményeikkel járultak hozzá a diákok reggelijéhez és vacsorájához - mondta el Gárdonyi Anikó, az esemény egyik főszervezője.

Készülnek a szép alkotások
Fotó: Elekes Gergő

Fotó: Elekes Gergő

A programokat főként a különböző művészeti ágak (festészet, grafika, nemezelés, rajzolás) tették ki, ám a pedagógusok igyekeztek egy-két különlegesebb eseményt is beiktatni a menetrendbe.

A Doktor Mancsok Alapítvány terápiás kutyusai
Fotó: Elekes Gergő

Ottjártunkkor például a Doktor Mancsok Alapítvány terápiás kutyái szereztek felejthetetlen pillanatokat a résztvevőknek, akik különböző játékos feladatokban bizonyították rátermettségüket. A kicsik érdekes információkat tudhattak meg a kutyusok terápiás erejéről, kiképzésükről, és hasznos tanácsokat is kaphattak arról, hogy hogyan kell helyesen bánni házi kedvenceikkel.

A tábor főszervezői: Gárdonyi Anikó és Szabóné Németh Borbála
Fotó: Elekes Gergő

Ezt követően ismét a művészeteké lett a terep, a gyerekek álomfogót vagy karkötőket készítettek, valamint különböző festmények kezdtek kibontakozni az ifjú alkotók kezei alatt, melyeknek maga Balatonkenese települése adta a témát.

A nagy csapat
Fotó: Elekes Gergő

Ha pedig Balaton, akkor természetesen strandolás!

A rendkívüli meleg időjárásnak köszönhetően a pedagógusok minden délután lehetőséget adtak a diákoknak, hogy a nap fáradtságait a Magyar Tengerben vezessék le, esténként pedig könnyed beszélgetésekkel múlatták az időt, míg a sok-sok élmény álomba nem ringatta őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!