Hírek

2017.03.19. 09:38

Hogyan segítik a rendőrök a kézilabdameccsek zavartalan lebonyolítását?

Veszprém – A nagy tömeget megmozgató kézilabdameccs kiemelt kockázatú eseménynek minősül, a rendőrség az aréna belső, és az épülethez tartozó területek külső ellenőrzést végzi el – mondta el Ipsits Csaba rendőr ezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság vezetője.

Leitner Vera

Hozzátette, békés szándékkal érkeztek a szegedi szurkolók, akik az arénába történő bevonulás előtt Marian Cozma szobránál is megemlékeztek.

Tóth Gábor rendőr őrnagy, a Zirci Rendőrőrs őrsparancsnoka spotterként, azaz a veszprémi szurkolók klubrendőreként látta el feladatait a szombati meccs ideje alatt.

– A spotter kapcsolattartó a szurkolók és a biztonsági intézkedéseket végző rendőrök között, segíti a két fél közti kommunikáció folyamatosságát, jelen van a drukkerek beléptetésénél. A veszprémi szurkolók klubrendőri feladatait ma két spotter végzi, Szegedről hárman érkeztek. Ha a Veszprém vendégjátékosként máshol, külföldön játszik, mi is elkísérjük a szurkolókat, egyeztetünk a biztonságvédelmi feladatokat ellátó helyi rendőrökkel. Ahogy a veszprémi, úgy a szegedi szurkolókkal is jó a kapcsolat, sikeres együttműködésről beszélhetünk – mondta el Tóth Gábor.

– Ismerjük már egymást, a bevonulásnál több veszprémivel is kezet fogtunk, jó a kapcsolat a csapatok szurkolói közt – mondta el a szegediek vezérszurkolója, Csapó Attila. Kétszázötven fő érkezett az arénához a szegedi csapat erősítésére az ő szervezésükben, a két nagy busz, kisbuszok és személyautók reggel nyolc óta úton voltak.

– Többen jöttek el, mint amennyire a borongós, esős idő miatt számítani lehetett – mondta el Gyurákovics István, a veszprémi csapat vezérszurkolója. – Az egészséges ellentétnek meg kell lennie, de nincs szükség nagy biztosításra – emelte ki. – A kézilabda még valóban a sportról szól, nem futballhuligánok vagyunk.

– Családos emberek járnak a mérkőzésekre a sport és a tényleges szurkolás élményéért – mondja el már Miklósi György rendőr százados, körzeti megbízotti alosztályvezető, aki az aréna külső biztosításáért felel. – Az elmúlt években nem kellett közbe lépnünk, az összes meccs nagyon baráti. A sportolók mellett büszkék lehetünk a teljes kézilabda-társadalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!