Hírek

2017.05.01. 18:07

Kétkeréken Veszprémfajszig – Az egész családnak szerveztek programot

Veszprém – Az iskola harmincéves évfordulójára terveztük ezt a túrát, melyre kétszázhatan jelentkeztek – mondta el Tóthné Pálmai Zita testnevelőtanár, a Rózsa Úti Általános Iskola pedagógusa.

Leitner Vera

– Hiszünk abban, hogy nemcsak a gyerekeket kell megmozgatnunk, hanem a családokat is. Ki kell menni a szabadba, ott együtt időt tölteni, s már a közös közlekedés során is felelősséget vállalni egymásért. Ez a gondolkodás alapvetően az iskola kultúrájához tartozik – mondta el Tóthné Pálmai Zita pedagógus a túra előtt.

– Nagyon lelkesen jöttek a gyerekek, igaz, kicsit féltünk az időtől, de végül szerencsénk lett. A cél Nemesvámoson át Veszprémfajsz, ahol különböző játékos vetélkedőkkel készültünk, melyek a harmincadik évfordulóhoz kapcsolódnak. A táv összesen nyolc kilométer csak oda. Sok az elsősünk is, ebből látszik, hogy az alsós gyerekek és családjaik is nagyon igénylik ezt a fajta összetartást, közös élményt, örömmel csatlakozott mindenki – nyilatkozta a Rózsa Úti Általános Iskola testnevelőtanára, aki hozzátette, sokat köszönhetnek Sándor László iskolaigazgatónak, aki maximálisan támogatja a hasonló, családok számára szóló kezdeményezéseket.

– Nagyon jó az iskola kapcsolata a rendőrséggel, folyamatosan számíthatunk rájuk bűnmegelőzési témában, biztonsági rendszerekben, előadásokon. A mostani túrát is biztosítják a forgalmasabb átkelési pontokon, több helyszínen is – mondta el a pedagógus a Veszprémi Rendőrkapitánysággal, s adott program kapcsán a közlekedésrendészeti osztállyal történő együttműködés eredményességéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!