Hírek

2015.05.30. 18:27

Két nap a gyerekekért

Veszprém - Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és a Veszprémi Petőfi Színház szervezett gyereknapi programokat szombaton. A kicsik vasárnap több helyszínen folytathatják az ünneplést.

Balla Emőke

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtára családoknak hirdetett hétpróbát. A Nyávogi úr című népmesét kellett ismerni, illetve elolvasni az első állomáson azoknak, akik ezt korábban még nem tették. A hét állomáson különböző játékos feladatok várták a családokat: puzzle-t raktak ki, körülírták a meseszereplőket, időrendi sorrendbe tették a mese eseményeit, horgásztak, nyuszi ugrásban jártak körbe. A könyvtári programra mintegy ötvenen érkeztek, nemcsak Veszprémből, de Zircről, Herendről, sőt Pannonhalmáról és Budapestről is. Helyezéseket nem osztottak, mindenki nyert, aki részt vett a hétpróbán: oklevelet, kisebb ajándéktárgyakat. A rendezvény célja a könyvtár népszerűsítése, a könyvtárhasználatra való nevelés volt. A program a gyerekkönyvtárban ért véget, többen be is iratkoztak az intézménybe, tájékoztatott Vargáné Ládonyi Erzsébet, a gyermek- és ifjúsági könyvtár csoportvezetője. A kézműves foglalkozáson cicás ceruzatartót készítettek a gyerekek, majd egy családi filmet nézhettek meg.

A Veszprémi Petőfi Színház előtti tér is megtelt kicsi gyerekekkel és nagyobbakkal, szülőkkel, nagyszülőkkel, hozzátartozókkal. Lehetett rajzolni az aszfalton, a gyerekek kipróbálhatták kézügyességüket a kézműves foglalkozásokon, lufit vásároltak. Szűcs László színész mesélt a gyerekeknek, Kőrösi Csaba színművész lekváros kenyeret, Halas Adelaida színművész málnaszörpöt kínált a melegben. A Zenekar a gomba alatt című interaktív zenés mesejátékot Módri Györgyi és Máté P. Gábor színművészek adták elő, a Dal-Ma Musical és Zenés Színpad növendékei A dzsungel könyve című musicalből adtak elő részleteket. A gyereknapi programot nagy érdeklődés kísérte, a színházhoz vezető lépcsőkön is ültek.

A gyereknapi programok vasárnap a Kolostorok és kertek rendezvénytéren, az Óváros téren, az állatkertben, illetve a várban, a Szaléziánumban folytatódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!