Hírek

2017.05.11. 17:45

Két keréken mérték össze ügyességüket

PÁPA - Jó szerepeltek a pápai járás fiataljai a rendőrség által szervezett Kerékpáros Iskola Kupa, illetve a Ki a mester két keréken? elnevezésű verseny helyi és megyei fordulóján.

Polgár Bettina

Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója elmondta, a megmérettetések helyi fordulójára két vidéki és két pápai általános iskolából érkeztek diákok, összesen tíz versenyző. - A Kerékpáros Iskola Kupára felső tagozatos tanulókat vártunk, a Ki a mester két keréken? elnevezésű versenyen pedig a 2005-2006-2007-ben születettek vehettek részt - ismertette Császárné Elek Veronika.

Hozzátette, volt olyan oktatási intézmény, melynek versenyzői mindkét kategóriában szerencsét próbáltak. - KRESZ-feladatlap kitöltésével kezdtünk, és főleg a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos kérdésekre kellett a diákoknak választ adniuk. Emellett képes feladatok is vártak rájuk, amiken egy kereszteződésben a járművek áthaladási sorrendjét kellett megállapítaniuk - magyarázta a címzetes rendőr alezredes.

Császár Tamás pápai diák eredményesen vette az akadályokat
Fotó: Pápai Rendőrkapitányság

Az elméleti megmérettetést gyakorlati forduló követte. - A gyermekeknek egy kerékpáros akadálypályát kellett teljesíteniük, ahol különböző elemeket helyeztünk ki, mint például a szlalom pálya, a rázópad vagy a ferdepalló - hangsúlyozta. A főelőadó rámutatott, a gyakorlati próba során azt mérték fel, hogy a versenyzők mennyire bánnak ügyesen és magabiztosan a kétkerekűvel. A versenypálya felállításában Tarnai Miklós, az egyik pápai autósiskola vezetője működött közre.

- A 10-12 évesek esetében a Ki a mester két keréken? elnevezésű kerékpáros vetélkedő megyei döntőjére való továbbjutás volt a cél. A legeredményesebben Császár Tamás vette az akadályokat, második helyen Bejczi Flóra végzett, Dávid Eszter pedig harmadik lett. A Kerékpáros Iskola Kupa megyei fordulóján Kálmán Ádám képviselhette a pápai járást. A második helyezést Böröczky Ádám érdemelte ki, Nagy Bianka pedig harmadikként végzett - tájékoztatott Császárné Elek Veronika.

Megtudtuk tőle, kedden a Balatonfüreden megrendezett megyei forduló alkalmával Császár Tamás második, Kálmán Ádám pedig harmadik helyezést ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!