Hírek

2017.07.26. 17:10

Két ház tetőszerkezete is kigyulladt a viharban Balatonfűzfőn és Káptalanfán

Két ház tetőszerkezete is kigyulladt szerdán este Veszprém megyében, a tüzet feltehetően villámcsapás okozhatta.

Kovács Erika

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint kigyulladt egy hetven négyzetméteres családi ház tetőszerkezete Balatonfűzfőn, a Gagarin utcában, szerdán este. A tűzhöz a balatonfűzfői, pétfürdői és a veszprémi tűzoltókat riasztották, akik négy vízsugárral oltották el a lángokat, és megkezdték az épület átszellőztetését. Eddigi információk szerint nem sérült meg senki.

Balatonfűzfőn a helyszínen azt láttuk, egy új építésű családi ház tetőszerkezetébe kapott lángra. A család nem tartózkodott otthon, éppen a nyaralásból érkeztek haza, amikor szerdán este odaérkeztünk. Nem akartak beszélni az esetről és azt kérték, ne fotózzuk le a házukat.

Szintén lángba borult Káptalanfán egy nyolcvan négyzetméteres ház tetőszerkezete, a Rákóczi utcában, ahol a tüzet az ajkai és a sümegi tűzoltók négy vízsugárral oltották el.  Úgy tudjuk, nem sérült meg senki.

Itt egy egyedül élő idős asszony házának teteje gyulladt meg, ahol Csordás Gáspár polgármester elmondása szerint még szerdán este gyűjtést kezdtek a településen a nő megsegítéséért. Az asszonynak ugyanis elázott a háza oltás közben, ami ettől lakhatatlan lett. Az asszony a faluban élő lányához megy éjszakára.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!