Hírek

2015.05.30. 19:29

Két embert is menteni kellett a tűzoltóknak Bakonynánán (frissítve)

Rövid időn belül két ember is szakadékba zuhant a Római fürdőnél, Bakonynánán, május 30-án délután.

Kutasi Zsófia

Első esetben, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség, a könnyebben sérült ember önerőből fel tudott menni, a mentők kórházba szállították. A második esetben azonban a szakadékba zuhant, súlyosan megsérült nőt a helyszínre vonuló pétfürdői hivatásos és a zirci önkormányzati tűzoltók, hordágy segítségével, gyalogosan vittek a mentőkig.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője:

- Szombaton a Római fürdőtől két jelzésünk érkezett – kezdte Csépányi- Barczi Petra tűzoltó hadnagy, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. - A péti és a zirci tűzoltók vonultak a helyszínre. Az első esetben egy férfi pár méteres magasságból lezuhant egy sziklára, tűzoltói beavatkozásra azonban itt nem volt szükség, mivel a saját lábán fel tudott jönni. A második esetben egy hölgy csúszott meg, és esett le pár métert, ő a mentők tájékoztatása alapján a lábszárát törte el. Hordágy segítségével vitték el a mentőig, majd onnan a kórházba szállították – mondta még Csépányi- Barczi Petra, majd hozzátette, hogy kevés baleset történt az utóbbi időben a Római fürdőnél, köszönhetően annak, hogy a turisták jobban odafigyelnek. - A tavalyi évben, ha jól emlékszem legfeljebb két eset volt, ahol tűzoltói beavatkozásra volt szükség – árulta el a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!