Hírek

2017.05.25. 17:30

Készülnek a nyárra - Könyvtár, kalandvár, beléptetőrendszerek épülnek

RÉVFÜLÖP - A Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán a nagyközség mindkét strandjának fejlesztésére 28 millió forintos támogatást kapott.

Tóth B. Zsuzsa

A komfortnövelő beruházásokat a strandok nyitásra lehetőleg be szeretnék fejezni - tudtuk meg Kondor Géza polgármestertől. - A Császtai strandon erre minden esély adott, ott új kerítés épül, egy nagy fa kalózhajó készül a gyerekeknek, akik fedett helyen, a foglalkoztatóban is hasznosan tölthetik az idejüket. Az öltözők és a vizesblokk korszerűsítésére ugyancsak biztosít fedezetet a támogatás, valamint lépcsők, vízi bejárók korszerűsítésére. Strandkönyvtárat alakítunk ki, térbútorokat helyezünk el és kültéri sporteszközöket telepítünk. Felnőtt fitneszeszközökkel gazdagodik a strand, vízi kosárlabda- és röplabdapálya ugyancsak készül. A régi kabinok aljzatburkolatot kapnak, az öltözőket felújítjuk. Később gyerekpancsolót is kialakítunk. Mindkét fürdőbe korszerű beléptetőrendszert építünk ki, kerékpártárolókat helyezünk el - mondta a polgármester.

Hozzátette: a támogatásból a Szigeti strandon hattornyú kalandvárat építenek árnyékolással, a terület egy eddig kihasználatlan részén információs rendszer épül ki, szelektív gyűjtési rendszerrel és tömörítőgéppel gyarapszik a fürdő. Mobiltelefon-töltő platform is keresi a vendégek kedvét majd, lesz kültéri értékmegőrző és úszóstég lépcsővel a napozni és úszni vágyóknak. Megújulnak az öltözők, körülöttük már elkészültek a járdák. Az őszi időszakban homokkal töltik fel a gyermekek fürdőhelyét, hogy alacsonyabb legyen a vízszint. Az automata öntözőrendszer ugyancsak ősszel készül majd. A kertmozi nézőtere fölé idén nyárra tetőt épített az üzemeltető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!