Hírek

2016.09.28. 13:20

Kész: igen is meg nem is - Ellenzék a népszavazásról

Megyei körkép – Kész Zoltán országgyűlési képviselő igennel és nemmel szavaz vasárnap, az ellenzéki pártok képviselői nem vesznek részt a népszavazáson.

Balla Emőke

Kész Zoltán veszprémi független országgyűlési képviselő közölte: „fenntartom, hogy az "igen" és a "nem" válaszok beikszelésével történő érvénytelen szavazat leadása ugyanolyan demokratikus eszköz a hatalommal szemben, mint az otthonmaradás. Amennyiben a veszprémi választókerületben és az országban a szavazatok száma nem éri el az érvényességi küszöböt, az egyértelmű tiltakozás a kormány ellen és Orbán Viktor bukását jelenti.”

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, Veszprém megyei elnöke elmondta: az MSZP továbbra is a népszavazástól való távolmaradásra kéri a választókat, Gőgös Zoltán sem megy el szavazni. Katanics Sándor a Demokratikus Koalíció álláspontját úgy fogalmazta meg: „Maradj otthon, maradj Európában.”

A DK veszprémi önkormányzati képviselője szerint ez egy „álnépszavazás”. A DK képviselője a rendszerváltás óta életében először nem vesz részt szavazáson. Gerstmár Ferenc, az LMP rendészeti szakszóvivője, országos elnökségi tagja, veszprémi önkormányzati képviselő szerint az LMP álláspontja az, hogy rábízza a választópolgárokra, döntsék el ők maguk, elmennek-e vasárnap szavazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!