Hírek

2017.06.12. 08:33

Késsel fenyegette a diákot, nyolc évet kapott

Pápa, Veszprém - Késsel fenyegetőzött egy rabló, akit a bíróság jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélt.

Mátételki András

pápai B. Lajos tavaly előtt novemberben szabadult öt év börtönbüntetéséből, négy rendbeli rablás miatt ítéltek el. Hónapokkal később, 2016 februárban elment unokatestvére házához, ahol kint állt az utcán rokona Fiat Ducatoja, melynek nyitva volt az egyik ajtaja. A 26 éves tolvaj ellopott két mobiltelefont, egy videokamerát, valamint a sértett okmányait.

A videokamerát másnap felkínálta megvételre egyik ismerősének, aki azonosította a műszaki cikket, s rögtön szólt a meglopott barátjának. A tolvaj ezek után mindent visszaadott rokonának.

Tíz nappal később az esti órákban a vádlott  sorra szólította le a járókelőket a Kossuth utcában, s pénzt kért tőlük cigarettára. Ekkor találkozott egy kiskorú fiúval, aki éppen edzésre ment. A kissrác közölte vele, hogy nincs nála egy fillér sem, amit B. Lajos nem hitt el. Amikor a diák egyre erősebben tiltakozott az "útonállás" miatt, a vádlott rászólt: ne merjen hangosan beszélni, mert kés van nála, és megszúrja. Ekkor hátranyúlt a hátsó zsebe felé, ami kellően hatásosnak bizonyult: a tanuló megijedt, s átadott 350 forint aprót.

B. Lajos ráripakodott, vegye elő a pénztárcáját, s nézze meg, abban mennyi pénz van. A fiú ezt megtagadta, majd ellépett a vádlott mellől, aki nem követte. A bíróság megállapította, hogy B. Lajos önhibájából bódult állapotban követte el tettét: aznap délután nagyobb mennyiségű nyugtatót szedett be.

A Pápai Járásbíróság rablás bűntettében és lopás vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, akit nyolc év fegyházra ítélt. A törvényszék helyben hagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!