Hírek

2017.08.21. 19:10

Idén nem a trendek szerint válogatnak az ősszel iskolába induló gyerekek

Néhány héten belül elkezdődik az iskola, de sokan idén is az utolsó pillanatra hagyják a tanszerek megvásárlását. Mások már hetek óta gyűjtik azokat.

Tóth B. Zsuzsa

A tapolcai Marika papírbolt tulajdonosa, Kocsis Ferencné tapasztalata szerint a tanszereket vásárlók még csak a napokban kezdik összeszedni a szükséges holmikat. Az üzlet a megyekártyával érkezőknek pluszkedvezményt nyújt. - Talán sokan üdülnek még, egyelőre nincs az az igazi iskolaszezoni forgalom, csak alapdolgokat vásárolnak a szülők.

Harangozó Réka hetedik osztályos lesz, a pöttyös iskolatáskák között válogat éppen

Érdekes, hogy a tanszerek megvásárlásához a szülők idén többnyire a gyerekekkel együtt érkeznek, sőt, tőlük kérnek segítséget ahhoz, hogy milyen füzetet vegyenek.

- Nem ellenőrzik otthon, hogy mi maradt meg tavalyról, ami még használható lenne. Különösebb trendek azonban nem figyelhetők meg idén, a gyerekek válogatnak, keresik azt, ami szép, mutatós, és figyelnek a minőségre is, sokszor igényesebbek, mint a szülők. Az a füzet kapósabb, amelyiknek szebb, dizájnosabb és erősebb a borítója, miközben a szülők figyelnek a praktikumra is. Idén csak néhányan keresik a filmsztárokkal díszített termékeket, a Star Wars, a Jégvarázs, a Gru nem olyan kapós, inkább keresik a kislányos mintákat, például a pöttyöset, a csajosakat, a fiúk pedig a robotos, autós, sportos iskolaszereket - mondja a papírbolt tulajdonosa, Kocsis Ferencné, Marika.

Hozzáteszi, hogy az iskolák manapság arra törekednek, hogy legalább az alapdolgok legyenek meg az első napokban. A füzetekből ők is a minőségit kérik inkább, sokan ragaszkodnak a fűzfői termékekhez. A szülők később még a pedagógus külön kívánsága szerint vásárolnak, amit kell. A füzetek, könyvek bekötésére a méretre vágható, műanyag, öntapadós szélű csomagolóanyagot keresik, de kapható már a teljes felületen öntapadós is, amelyet tekercsben lehet vásárolni, és matricaként rásimul az egész füzetre, könyvre. Ezek a legtartósabbak.

Farkas Levente a sportos, fiús füzeteket, tolltartókat szereti
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Füzetborítóból a víztisztát keresik a vásárlók, a képeseket kevésbé, mint tavaly. A kemény táblás, A4-es és A5-ös dossziékat sem veszik még igazán, talán majd később. Az óriási választékban kapható iskolatáskák közül pedig praktikusak azok, amelyeknek talpuk van, azon könynyebben megállnak, valamint tartósabb is így a táska, több évet kibír.

- Az olcsóbb és drágább termékek egyaránt fogynak, mi igyekszünk idén is, mint minden évben, minden kategóriából minőséget kínálni. Kedvezményeket is nyújtunk a vásárlóinknak, ráadásul a Napló hűségkártyáját felmutatva összességében húsz százalékkal vásárolhatnak olcsóbban. Több írószer vásárlása esetén ez már jelentős megtakarítás, nem beszélve arról, ha egy családban több gyermeket kell beiskolázni őszre. Az alapfelszerelésért, amelyben már például a festékek is benne vannak, mintegy 12 ezer forint körüli összeget fizetnek nálunk a vásárlók, de aki táskát, tolltartót is kér, az már 30 ezer forint felett is a zsebébe kell hogy nyúljon. Vonzó azonban, hogy az iskolatáskákra, tolltartókra garanciát adunk, minőségi hiba esetén van lehetőség a cserére - mondta Kocsis Ferencné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!