Hírek

2017.01.04. 18:15

Lomizni mentek, kerékpárokat loptak

Veszprém - Két huszonéves, büntetett előéletű fiatal a szomszédos Ausztriába utazott, hogy lomizás címén kerékpárokat lopjon el.

Mátételki András

Az egyebek között rablásért, garázdaságért, lopásért elítélt veszprémi S. Dávid (23) és a devecseri, korábban garázdaság és lopás miatt büntetett K. Arnold (25) 2014. november 19-én kiutazott egy VW Transporterrel Ausztriába, Kothvogelben néztek körül. Értékes bringákon akadt meg a szemük, a településről több kerékpárt lovasítottak meg úgy, hogy nem okozott gondot az acél biztonsági zár átvágása sem. Sikeres volt az akciójuk, mert egy 101 ezer, egy 289 ezer és egy 174 ezer forintot érő bringát kötöttek el. Átmentek Stainzba, ahol szintén három kerékpár lett a zsákmányuk.

Csak másnap kora hajnalban indultak vissza Magyarországra, ám igazoltatták őket a szlovén rendőrök a határátkelőnél. Teherautójukból előkerültek a lopott kétkerekűek, amelyeket az egyenruhások lefoglaltak, majd visszaadtak gazdáiknak. Az eljárás során S. Dávid tagadta a bűncselekmény elkövetését, azt mondta, a klagenfurti bolhapiacon a barátjával felesben vásárolta fel a kerékpárokat, darabonként 100 euróért.

A törvényszék helybenhagyta a Veszprémi Járásbíróság ítéletét, amely társtettesként elkövetett lopás miatt S. Dávidot - mint különös visszaesőt - halmazati büntetésül két év szabadságvesztésre ítélte, aminek a végrehajtását öt évre felfüggesztette. Társának a másfél évi büntetését három évre függesztették fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!