Hírek

2017.06.20. 16:32

Képzőművészetis diákok tárlata Pápán

Pápa – Tehetséges grafikus és festő tanszakos növendékek változatos alkotásaiból nyílt kiállítás a református gimnázium dísztermében.

Laskovics Márió

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma tanévzáró istentiszteletét követően kiállítás nyílt a grafikus és festő diákok alkotásaiból az iskola dísztermében. A tárlatot Kerpel Péter művésztanár mutatta be, majd megnyitotta a jelenlévő képzőművészeti tagozatos növendékek és szüleik előtt.

Kerpel Péter művésztanár kollégái, valamint a képzőművészeti tagozatos diákok körében nyitott meg a változatos kiállítást, jobbra Gránásiné Bácsi Tünde igazgató és Tóth Gábor Sándor

Mint mondta, a kiállítás anyaga az idei tanév év végi értékelése alapján lett kiválogatva, tehát évfolyamonként, osztályonként a legizgalmasabb, legszebb munkákból áll. A végzősök művei nem kaptak helyet, mivel ők majd OKJ-s vizsgán bizonyítják tudásukat, s külön tárlaton mutatják be alkotásaikat.

Több szülő is eljött, hogy szemügyre vegye a tárlatot

A képzőművészeti tanszakok vezetője megjegyezte, a nebulók nagy örömmel, odaadással, sok időt rászánva, jobbnál jobb képi lehetőségeket megvalósítva alkotnak, valamint a tanárok instrukciói hatására egyre felszabadultabbá válnak. A képeken látszik a tanár-diák, mester -tanítvány kapcsolat intenzitása. Külön ajándék, hogy a világból ránk zúduló információ- és képáradatból valamennyit sikerül a krisztusi tanításon átszűrni, noha születnek extravagáns megoldások is. Kerpel Péter külön kiemelte Kulifai Boldizsár gondolati és szakmai érettségi szintjét.

Punk Gabriella és Széles Renáta szépen daloltak Fotó: Laskovics Márió

A változatos tárlaton láthatóak klasszikus technikával készült, különböző stílusirányzati olajfestmények, ikonok, továbbá rajzok, rézkarcok, metszetek, nyomatok, valamint szürreális, expresszív munkák, és kollázsok.

A megnyitón népdalokat énekelt Punk Gabriella és Széles Renáta.

Az évzáró végén Tóth Gábor Sándor, az édesapjáról elnevezett A. Tóth Sándor Alapítvány elnöke elismerő okleveleket és ajándékokat adott át a legkiválóbb művészpalántáknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!