Hírek

2016.01.28. 12:36

Kepli Lajos szerint elképesztő és felháborító a vörösiszap-perben született ítélet

Veszprém – Megdöbbentő, elképesztő és felháborító, hogy a tíz ember halálát okozó vörösiszap-katasztrófa valamennyi vádlottját felmentették, mondta Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki korábban a tragédia körülményeit vizsgáló parlamenti bizottság elnöke volt.

Marton Attila

– A döntéssel az igazságszolgáltatás arcul csapta az igazságot – fogalmazott, majd arról beszélt, bízik benne, hogy az ügyészség fellebbez, és másodfokon letöltendő börtönbüntetéseket szab ki a bíróság, szerinte a magyar társadalom igazságérzete is ezt kívánja.

Felidézte, a vizsgálóbizottság jelentése bebizonyította, hogy a MAL Zrt. vezetőit egyértelmű felelősség terheli a katasztrófáért, mert nem tartották be a technológiai előírásokat, és olyan mennyiségű lúgot juttattak ki a vörösiszap-tározó kazettára, amelynek a töredékét sem lehetett volna. Hozzátette, a cég vezetői mellett másodlagos felelősség terheli az engedélyező és ellenőrző hatóságokat, és mindenkit, aki a technológiai fegyelmet megsértette. 

Az iszapperről részletesen itt olvashat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!