Hírek

2016.07.22. 07:32

Karóval, lapáttal, gereblyével támadtak a sértettre

A Veszprém Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat egy 59 éves férfival és annak fiával szemben.

Az elkövetők 2015 júniusában az egyik Tapolca környéki faluban családtagjaik szállásadójára támadtak, őt karóval, szerszámokkal bántalmazták, melynek következtében a sértett életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

A vádirat szerint a börtönbüntetéséből szabaduló idősebb elkövető lakóhelyére hazatérve nem találta otthon elvált, de vele egy háztartásban élő feleségét és kiskorú gyermekeit, valamint egy, a házban szintén velük élő nyugdíjas korú férfit.

Azt követően, hogy a vádlott megtudta, családtagjai az egyik közeli utcában élő sértetthez költöztek, fiával és annak élettársával az esti órákban a sértett házához ment.

A házhoz érve a fiatalabb férfi a kapun keresztül az udvarba beugrott, és betörte a sértett szobájának ablakát. Az éppen ott tartózkodó sértett az elkövetőt – akinek hozzátartozói az utcán várakoztak – ekkor kikergette az udvarából, majd a házhoz visszament.

Miközben a sértett a ház bejárata előtt várakozott, mindhárom vádlott a kerítésen keresztülmászva bement az udvarba, ahol az idősebb vádlott az egyik gyümölcsfa támasztékául szolgáló karóval, míg fia egy, az udvarban talált lapáttal támadt rá. Amikor a lapát nyele az egyik ütés során eltört, a fiatalabb vádlott a további bántalmazásához egy gereblyét vett magához.

A sértett az ütések következtében a földre került, ahol a vádlottak tovább bántalmazták. A eszméletét vesztett férfit végül a földön fekve hagyták, s míg az 59 éves elkövető a házba ment, hogy az ott rejtőzködő családtagjait megkeresse, addig fia a helyszínről elmenekült. A fiú élettársának, aki a bántalmazásban nem vett részt, magánlaksértés miatt kell felelnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!