Hírek

2017.07.19. 12:02

Karitász tábor gazdag programkínálattal Csóton

Csót - A csóti Szent Mihály Karitászcsoport július 10. és 16. között tartotta meg immár az ötödik napközis hittantáborát, melyen huszonhét rászoruló gyerek térítésmentesen vett részt.

Laskovics Márió

Birkásné Erdős Krisztina csoportvezető elmondta, hétfőn ismerkedtek, megbeszélték a szabályokat, a heti programokat, játszottak. A változatos kínálatból kiemelte, hogy például a gyerekek baracklekvárt főzhettek, miután közösen szedték le a fáról, mosták meg, magozták ki a gyümölcsöt. A kész lekvárt befőttesüvegbe rakták, amit mindenki egyéni címkéjével látott el. Továbbá a gyerekek saját kezükkel gyúrhattak, süthettek süteményt – természetesen, akárcsak a lekvárfőzésnél, felnőtt felügyelet mellett – a tábor vasárnapi vendégeinek.

A csóti karitász tábort lezáró szentmisén Orsós Zoltán csákánydoroszlói plébános, és Szent Filoména nevű zenekara szolgált ifjúsági énekekkel

Mint mondta, a hét során a keresztény életből is kaptak ízelítőt: Döbrönténé Horváth Mária helyi hittanár, illetve Kiss Zoltánné Márta pápateszéri hittanár előadásaiból. Valamint a gyerekek kézműves foglalkozáson gyertyatartót készítettek, és sokat rajzoltak. Sok időt töltöttek a szabadban, a friss levegőn, változatosan sportolhattak. Pénteken Ki mit tud?-on szerepelhettek.

Birkásné Erdős Krisztina táborvezető, és a karitász tábor résztvevői a záró szentmisén

Hozzáfűzte, napi háromszor – tízórai, meleg ebéd, uzsonna – kaptak enni a résztvevők. Sőt, naponta kóstoltak olyan édességeket, például fagyit, amiket otthon nem minden nap kaphatnak meg. A helyi önkormányzat minden évben támogatja a karitász csoportot, ezért tudtak ilyen bőséges ellátást nyújtani. Egyébként a tábor további költségeit az idei karitász bál bevételéből finanszírozták.

Horváth Tamás helyi plébános, Szijártó László a Veszprém–Főegyházmegyei Karitász igazgatója, illetve Orsós Zoltán csákánydoroszlói plébános

Vasárnap tartották a táborzáró szentmisét, amelyen részt vett Orsós Zoltán csákánydoroszlói plébános és gyerekekből álló Szent Filoména nevű zenekara, megmutatva a csóti táborozóknak, hogyan is lehet jó keresztény módjára közösségben együtt lenni.

A csóti közösségi házban Pesti Zoltán fellépése zárta le karitász tábort. Balra Orsós Zoltán, jobbra Birkásné Erdős Krisztina
Fotók: Laskovics Márió

A mise után a plébánia melletti közösségi házban szeretetvendégség, Pesti Zoltán zenei előadása, majd a közelmúltban átadott fitneszpark vendégeknek való megmutatása, közös kipróbálása zárta le a karitász tábort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!