Hírek

2016.09.24. 16:09

Kalózok, csikósok, nótázó fiatalok az idei zalahalápi felvonuláson

Zalahaláp - A helyi fiatal legényektől aktivitást vár a falu a kisbíró szerint, aki a szombat délutáni vidám szüreti felvonuláson szólította meg őket.

Tóth B. Zsuzsa

Az évek óta hagyományos szüreti mulatságra napok óta készültek a helyiek. Életnagyságú rongyfigurákkal díszítették a falu több pontját, szőlődíszbe öltöztették a traktorokat, lovaskocsikat, ők maguk pedig ünnepi ruhát, sőt, a nyugdíjasok kalóz jelmezt  öltöttek.

Az óvodások is műsorral készültek a szüretre

A jó kedvű fiatalok sem akartak kimaradni a mulatságból, szép számmal képviselték korosztályukat. Akik pedig otthon maradtak, azok a kapujukat dekorálták szőlővesszővel, fürtökkel, pogácsát, kuglófot sütöttek, musttal készültek, hordót vertek csapra, hogy házuk előtt  kínálhassák  az utcákon kanyargó,     meglehetősen hosszú és vidám menet résztvevőit.

Szabó Norbert önkormányzati képviselő házuk feldíszített kapuja előtt kínálta családtagjaivala  menet résztvevőit Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A kisbíró, Szabolcsa István  tréfás rigmusokat  vetett papírra  a nagy napra, a pihenőhelyeken a gazdáknak pikáns jókívánsággal szolgált,  de rímekbe szedve konferálta fel még a színpadra lépőket is. A szüreti műsort a lelkes, helyi óvodások adták, majd  Lázár István citerán játszott,  Horváthné Hollenczer Anita és Nagy Ádám, valamint Kardos Marcell énekelt, aztán fellépett a Tapolcai Musical Színpad.

A felvonulás után a művelődési ház mögötti parkban zenés mulatság várt mindenkit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!