Hírek

2016.02.13. 16:24

Káli-medence kocsonyából

Badacsonytördemic - A kreativitás és külső megjelenés alapján ítélt a zsűri a X. Kocsonya szépségversenyen a Faluházban.

Tóth B. Zsuzsa

Fenyvesi Zoltán, a Veszprém megyei Közgyűlés alelnöke, Polgár Tibor vendéglátós és Vastag Gábor keramikus nem győzött betelni a szebbnél szebb kocsonyákkal, amelyek egy része a klasszikus trendet, másik fele viszont már a modern konyhaművészetet tükrözte. Idén a helyből és a szomszédos településekről érkezett indulók mellett a sümegiek, tapolcaiak, sőt, a mesztegnyőiek sem hiányoztak a versenyről. Volt, aki múzeális értéket képviselő tálban altatta a húslevest, más hatalmas cipóban, vagy éppen kólás pohárban. Akadt, aki a kerti madáritatónak szánt efféle új szerepet.

Az egyik induló a Somlót, másik egy  piramist, harmadik pedig a koplett Káli-medencét formálta meg a népszerű hagyományos ételből hatalmas tálon, mintha csak terepasztal lenne. A disznó fülén, farkán át a sárgarépáig, rozmaring ágacskákig, salátáig, főtt tojásig, kis üveges italig miniatür szfinxig rengeteg mindent álmodtak kocsányába az indulók. Amíg a zsűri törte a fejét, a Tördemic Néptáncegyüttes tagjai ropták a színpadon, majd mindenki megkóstolhatta a finomságokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!