Hírek

2015.11.26. 08:29

Kalapáccsal ment kirabolni a pékséget

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a 37 éves, jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben, aki 2015. június végén, ittas állapotban egy veszprémi pékséget akart kirabolni, a bűncselekmény elkövetése során pedig több mindent megrongált.

A vádirat szerint az elkövető éjfél után, maszkkal az arcán és kalapáccsal a kezében ment a pékséghez, melynek üzlethelyiségébe belépve, az ott tartózkodó férfi alkalmazottat „Rablás, csinálja azt, amit mondok, mert különben szétverem a fejét!" szavakkal megfenyegette, a kalapáccsal pedig ütő mozdulatokat tett a levegőben.

A vádlott ezt követően a sértett mobiltelefonját követelte, majd mikor azt megkapta, a készüléket a földhöz vágta, és a kalapáccsal darabokra törte. A férfi a megfélemlített sértett iránymutatása alapján, őt maga mellett tartva, az irodahelyiséghez ment, és annak ajtaját berúgta. A rablás véghezvitelétől a riasztó megszólalása sem tartotta vissza.

A maszkos férfi a sértettet az iroda egyik sarkába ültetve mindent átkutatott, miközben pénzt követelt. Végül csekély összegű készpénzt és a pékség két tehergépkocsijának indítókulcsát találta meg, és azokat magához vette. A vádlott talált még egy notebookot, melyet azonban darabokra tört. Ezt követően a sértettet maga előtt tolva a pékség üzemébe ment, ahol a falra szerelt telefonkészülék vezetékét kitépte.

A férfi a bűncselekmény elkövetése során a kalapácsot mindvégig a kezében tartotta, és a sértettet azzal fenyegette, végül az öltözőbe lökte, megtiltva neki, hogy onnan kijöjjön, a helyiség ajtaját azonban nem zárta be.

A riasztó jelzésére az üzlet biztonsági szolgálatának munkatársa a helyszínre érkezett, s a rablót ott találva, felszólítást és három figyelmeztető lövés leadását követően két lövést adott le a férfi lábára, aki ennek következtében a földre került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!