Hírek

2017.01.08. 12:00

Kabátözön a belvárosban

Várpalota – Egy országos civil kezdeményezéshez csatlakozva a település belvárosában is kabátokat gyűjtöttek vasárnap délelőtt a helyi és környékbeli emberek, az állványokra akasztott ruhaneműeket bárki elviheti a nagy hidegben.

Szabó Péter Dániel

A fővárosból indult szombaton az a kezdeményezés, amelynek lényege, hogy meleg ruhához, főképp kabátokhoz juttassa a rászorulókat, a hajlék nélkül élőket. A Vígszinház előtt, valamint Budapest több pontján helyeztek ki a hétvégén ruhaállványokat, amelyekre bárki kiakaszthatja már nem használt, ám jó állapotban lévő kabátját, amelyet a nehéz sorsú emberek ingyenesen magukkal vihetnek.

Galambos Szilvia és Campanari-Talabér Márta helyezik ki a kabátokat az állványokra a várpalotai Dísz téren Fotó: Szabó Péter Dániel

Az akcióhoz Várpalotán is csatlakoztak. Galambos Szilvia önkormányzati képviselő vezetésével vasárnap délelőtt a település belvárosában, a Dísz téren helyeztek ki állványokat. – A legnagyobb internetes közösségi oldalon olvastam a kezdeményezésről. Segítőimmel, Magasmartiné Hári Ildikóval és Dombóvári Judittal úgy éreztük, itt helyben is meg kell próbálnunk ily módon is segíteni a rászorulóknak.

Szerencsére az ötletünkhöz néhány óra alatt rengetegen csatlakoztak az interneten, vasárnap délelőtt pedig rengeteg kabátot hoztak a várpalotaiak a Dísz térre – mondta el lapunk kérdésére Galambos Szilvia. A képviselő hozzátette, a hét folyamán mindenképp kint maradnak az állványok a belvárosban.

A gyűjtésen ott volt Campanari-Talabér Márta polgármester is, aki elmondta, örömmel tapasztalta, hogy alig fél óra alatt száznál is több kabát gyűlt össze Várpalotán.

– A kabátok mellett rengeteg egyéb ruhaneműt is hoztak az emberek, amelyeket várpalotai hajléktalanszállóra viszünk, s ők juttatják majd el a rászorulókhoz – jegyezte meg a polgármester, aki hozzátette, a nagy hidegben a katasztrófavédelemmel karöltve két melegedőhelyet is kijelöltek a városban, a buszpályaudvar, illetve a vasútállomás várótermében húzódhatnak meg a mínuszok elől az emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!