Hírek

2017.08.16. 16:13

Jubileumi túra a tolerancia jegyében

A veszprémi Zölderdő Speciális Túracsoport fennállásuk 10 éves jubileuma alkalmából megismételte a napra pontosan egy évtizeddel ezelőtti, az akkor frissen megalakult csoport első balatoni hajókirándulását.

Jákói Bernadett

A többségében a speciális igényű felnőttek és azok kísérőikből szerveződött természetjáró csoport a kezdetben a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség gondozásában működött, azóta napjainkban is a Bakony Természetbarát Egyesület speciális túracsoportjaként tevékenykednek, mint esélyegyenlőségi túracsoport. A jubileumi, vendégtagokkal is kibővült  közös kirándulását a Balatonon Veszprém- Siófok-Balatonszemes- Szántód-Tihany- Veszprém útvonalon tették meg.

A 10 éves jubileumi kirándulás tihanyi célállomásán a Zölderdősök

A kezdeti, az elindulás körül kialakult nem éppen zökkenőmentes autóbuszos utazást kivéve a napi élmények, a programok alatt nyert tapasztalatok a túra végére  felemelő pozitív emlékeket hagytak a csoportban. A viharos szél miatt elmaradt balatonszemesi hajókirándulás helyett kompátkelést iktattak be Szántódon, ami figyelemre méltó, meglepetésként szolgált: a rév állomásfőnöke ingyenes utazást biztosított a legközelebbi jármű érkezésével a Tihanyig történő átkelésre. A kirándulás legemlékezetesebb programjaként a tihanyi kisvasutazás bizonyult, hiszen annak személyzetének pozitív hozzáállása segítette a csoportot a célállomáshoz ebédidőre, a Miska Csárdához eljutni! A kellemes vendégfogadásban részesült speciális bakancsosok e balatoni kirándulással nyitották meg és folytatják az egy évig tartó, a jövőben is tartalmas programokat ígérő jubileumi túraévadjukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!