Jubileumi futam – Száznál is több veteránautó járta be a Balaton-felvidéket

2017. június 04., 14:48 szerző: Marton Attila fotós: Penovác Károly
komment
Balatonalmádi – Egy 1970-es években készült autó végzett az élen az Oldtimer szuperkupa balatoni futamán.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A tó körüli legnépszerűbb veteránautó-versenyt tizedszer rendezték meg. A Balaton Classic Oldtimer szuperkupára az előző két évhez hasonlóan idén is mintegy 120 versenyző nevezett, többségében harminc évesnél idősebb autókkal, mondta Pétervári Zoltán főszervező. A rajtsorrend a pénteki Siófokról Balatonalmádiba tartó prológ alapján dőlt el. A szombati versenyen mintegy 240 kilométeres távot kellett megtenniük a résztvevőknek, valamint ügyességi és szlalomfeladatokat is meg kellett oldaniuk. A futam Balatonalmádiból indult, a veteránautók Felsőörs, Veszprém, Városlőd, Sáska, Tapolca, Nemesgulács, Tihany és Balatonfüred érintésével érkeztek vissza a kiinduló-állomásra.

A rajthoz álló gépcsodák közül a legrégebbi egy 1920-as években gyártott Salmson márkájú versenyautó volt, de olyan különlegesnek számító kocsik is részt vettek a futamon, mint egy 1954-ben készült Mercedes kupé, az 1960-as években gyártott Chevrolet-k vagy a következő évtizedben készült Porschék. A mezőny közel felét Mercedesek adták a versenyen, ahol a hazai párosok mellett osztrák, cseh, izraeli és német versenyzők is rajthoz álltak.

A verseny abszolút győztese egy osztrák kettős lett, Fritz Jirowsky és Gerhard Soukal párosa egy Alfa Romeóval végzett az élen. A Super kategóriában Ladányi Tamás és Kováts Balázs szintén az olasz autógyár egyik modelljével diadalmaskodott.

 

Marton Attila

2017. június 04., 14:48 szerző: Marton Attila fotós: Penovác Károly

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...