Hírek

2016.10.09. 19:11

Jótékonysági harcművészeti gálát rendeztek

Veszprém – Hétvégén rendezték az ötödik Jótékonysági BUDO Harcművészeti Napot a megyeszékhelyen, ahol húsznál is több harcművészeti ág és annak képviselői mutathatták meg magukat.

Heffler Péter

A jótékonysága nyomán páratlannak számító rendezvény az elmúlt évek alatt több mint húsz környékbeli harcművész csoport utánpótlás képzéséhez járult hozzá a bevétellel, és természetesen az idei is ezt a célt szolgálta.

Százhatvan harcművész

Aikido, ju jitsu, bujutsu-kai, taekwondo, shotokan karate, kung fu, iaido, ökölvívás, capoeira, kyokushin karate, MMA is szerepelt az idei Jótékonysági BUDO Harcművészeti Nap programjában, de ezeken kívül a rendezvény műsorát még különleges hang- és fénytechnika, látványelemek, és a Zumba fitness Barbival művészeti csoport fellépése színesítette. – Öt éve indult útjára ez a rendezvény, azzal a céllal, hogy a környék utánpótlás egyesületeit támogassa a befolyó bevétellel, és azóta évről-évre egyre jobban kinőtte magát – kezdte Körli Norbert szervező. – Továbbá próbálunk egy olyan közösséget is összekovácsolni a különféle ágazatok képviselőiből, ami a harcművészetet egyedivé teszi. Aki pedig idelátogatott tényleg pazar produkciókat láthatott, mert mindegyik különleges volt a maga nemében, mint például a bujutsu-kaisok bemutatója, amikor Ovádi Péter választókerületi elnöknek a kezén lévő almát vágták félbe, vagy mondhatnám a capoeirások, és a kung fusok előadását is – mondta még a szervező, aki kiemelte, hogy az idei BUDO-n tizenhárom csoport, közel százhatvan harcművésze lépett fel, amit szeretnének a következő években még tovább bővíteni, és akár már régiós szintre emelni a Harcművészeti Napot.

A napot, melynek lényege, hogy valójában egészek legyünk, mert feleleveníteni az olyan értékeket, mint a közösség erejébe vetett hit, az egymás iránti kölcsönös tisztelet és alázat, az egyéni és a közös feladatok iránti elkötelezettség, kitartás, fegyelem, vagyis mindent, amire a harcművészetek megtaníthatják az embert. Ezek a sportágak ugyanis segítenek abban, hogyan közelítsük embertársainkhoz, hogyan jelöljük ki a saját személyes határainkat, hogyan tartsuk be a megfelelő távolságot – küzdőtávolság-, hogyan legyünk a megfelelő helyen, a megfelelő időben - helyes ütem, ritmus megtalálása -, hogyan biztosítsuk embertársunk szabadságát - elengedni tudás-, hogyan reagáljunk spontán, gyorsan a váratlan élethelyzetekben, ahelyett, hogy merevek és görcsösek lennénk, hogyan éljük bele magunkat társunk helyzetébe, meghagyva az önrendelkezését, biztosítva az emberi méltóságát, hangsúlyozták a szervezők. A bemutatók mellett egyébként őstermelői vásár, harcművészeti eszközök és ruházat kiállítás, valamint a korábbi BUDO Veszprém Harcművészeti Napok bemutatóiból fotókiállítás is látható volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!