Hírek

2017.04.02. 08:50

Külföldről lopott kerékpárokkal kereskedett a pápai férfi

Devecser - Visszaadtuk az osztrák tulajdonosoknak az ellopott kerékpárjaikat - tájékoztatta lapunkat Farkas Balázs címzetes rendőr zászlós.

Penk Tímea

A Devecseri Rendőrőrs bűnügyi csoportjának a nyomozója elmondta, hogy kollégái márciusban egy helyi használtcikk- kereskedő udvarából távozó jármű vezetőjét és utasait igazoltatták. A három pápai fiatalembernél jogsértésből származó tárgyakat nem találtak az egyenruhások, de kiderült, hogy a sofőr engedély nélkül vezette a gépjárművet, ezét ellen a rendőrök szabálysértési feljelentést tettek.

A devecseri járőrök adatgyűjtésük során megállapították, hogy a helyi kereskedőnél feltehetőleg bűncselekményből származó nagy értékű járművek találhatóak, ezért házkutatást tartottak, és előkerült két nagy értékű elektromos kerékpár. A tulajdonos nem tudta igazolni a biciklik származását, ezért a rendőrség lefoglalta a járműveket. Mint később kiderült, az elektromos kerékpárok értéke egyenként meghaladta az egymillió forintot.

A biciklik feliratából a rendőrök valószínűsítették, hogy külföldről származnak, ezért felvették a kapcsolatot az osztrák hatóságokkal.

Kiderült, hogy Ausztriában ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás, mert egy Burgenlandban élő házaspár pincéjéből a házkutatást megelőző napon elloptak két nagy értékű kerékpárt. Az adategyeztetés után a két ország nyomozói beazonosították a bicikliket, a tulajdonosok Devecserbe utaztak, ahol átvették tulajdonukat.

Farkas Balázs elmondta, az intézkedés alá vont három férfi közül kettőt gyanúsítottként hallgattak ki, ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!