Hírek

2017.06.08. 11:45

Jó helyre került az adomány

Pápa - A Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítvány kapta idén a pápai Petőfi mozi jótékonysági filmvetítésének bevételét, 80 ezer forintot.

Polgár Bettina

Micsik Zoltán mozivezető elmondta, harmadik alkalommal rendezték meg a mostanra hagyományosnak mondható jótékonysági vetítésüket. A nemes célt szolgáló akció részeként két mesét tekinthettek meg az érdeklődők gyermeknap alkalmából, illetve a Star Wars-jelemezes 501-es légió tagjaival is találkozhattak a mozilátogatók.

– A korábbi évekhez viszonyítva talán kevesebben vettek részt ezen a programon, ennek ellenére úgy gondolom, az összegyűlt 80 ezer forint szép eredménynek mondható.

Külön öröm volt látni, hogy többen segítő szándékkal váltottak jegyet, noha a filmet nem tekintették meg, illetve a kihelyezett perselyekben is folyamatosan gyűltek az adományok a két nap alatt – magyarázta Micsik Zoltán. A befolyt összeggel a mozi vezetője a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítványt támogatta.

Zsegraics Klára, az alapítvány kuratóriumi elnöke, a pápai Vajda Márta iskola igazgatóhelyettese vette át az adományt. Kifejtette, az összegből az iskola folyosóját dekorálják majd, illetve a fiatalok táboroztatására fordítják a nagylelkű adományt.

– Nagyon szívesen fogadunk bármilyen támogatást, akár vállalkozóktól, akár magánszemélyektől, mert a jövő tanévben szeretnénk kijutni a gyermekekkel a hollandiai partnerintézményünkbe – zárta Zsegraics Klára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!