Hírek

2017.02.10. 11:11

Megkezdődnek a fejlesztések - A családok éve az idei Veszprémben

Veszprém – A költségvetés közel harmadát fordíthatja fejlesztésekre a város 2017-ben, jelentette be Porga Gyula polgármester.

Marton Attila

A megyeszékhely idei költségvetési tervezetéről Porga Gyula elmondta, a büdzsé főösszege közel 16 milliárd forint, ennek hetven százalékát működésre, harminc százalékát fejlesztésekre fordítja a város.

Megkezdődik az európai uniós források felhasználása, a mintegy 4,6 milliárd forint értékű fejlesztési csomag részeként két új két körforgalom épül a belvárosban: a Brusznyai utca, Mindszenty (korábban Budapest) út és Mártírok útja csomópontban, valamint a Mártírok útja és a Kórház utca kereszteződésében. Az Egry úti és a gyulafirátóti óvoda teljesen megújul, bővítik az Aprófalvi bölcsődét, a Kabay utcában egészségház épül. Megkezdődik a Budapest út és a Cholnoky utca által határolt kertvárosban a csapadékvíz-elvezetési rendszer felújítása, valamint a Henger utca fejlesztése.

A Modern Városok Programban szereplő elemek közül az év második felében megkezdődhet az uszoda építése, valamint a Petőfi Színház és a stadion felújításának tervezése.

A polgármester leszögezte, a 2017-es a családok éve lesz a megyeszékhelyen. Az újszülöttek után támogatás jár az idei évtől, a civil szervezeteknek járó forráskeretet egymillió forinttal megemelték, amelyet családoknak szóló programokra fordíthatnak az egyesületek. Az új elemek mellett megmaradnak a családoknak biztosított kedvezmények, így a kismamabérlet vagy a randiszerda program.

Saját forrásból több százmillió forintot fordít útfelújításra a város, megújulhat a Petőfi, a Jázmin és a Kőbánya utca, valamint a gyulafirátóti Német utca. A virágosításra szánt összeget harminc millió forinttal megemelve megduplázzák.

Porga Gyula bejelentette, a 2016. decemberi adatok szerint 1,8 százalék a munkanélküliségi ráta Veszprémben, amely a harmadik legalacsonyabb érték a megyei jogú városok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!