Hírek

2017.01.24. 10:54

Jégpálya ajándékba Badacsonytomajon

A városhoz kötődő vállalkozótól kaptak használatra egy jégpályát a helyi Tatay iskola diákjai.

Tóth B. Zsuzsa

Az avatási ünnepségen Krisztin N. László polgármester elmondta, hogy Hartai Béla határozatlan időre, de erre a télre biztosan ingyen átadta a több, mint százötven négyzetméteres  jégpályáját, amelyet a testnevelés órákon és a tanórákon kívül  is használhatnak a diákok akár   kora tavaszig.

– A gyerekek megtanulhatják a korcsolyázás alapjait, amellett a tervek szerint hamarosan iskolaidőn kívül, esténként és hétvégén ugyancsak   nyitott lesz az iskolai  jégpálya.

Annak fenntartási költségeit pedig az önkormányzat vállalja – mondta a polgármester. Szólt továbbá arról, hogy a város  támogatja az iskolai szakköröket, a sítábort, az önkormányzat igyekszik hozzájárulni, hogy a Tatay iskola diákjai  számára minden feltétel adott legyen.

Az iskola igazgatója, Krisztin N. Lászlóné az elhangzottakhoz hozzátette, hogy a badacsonytomaji iskolásokat eddig is vitték tanáraik korcsolyázni a Balatonra és néha a környék jégpályáira, mostantól azonban az iskolaudvarnál messzebbre nem kell menniük. A népszerű téli sport, a korcsolyázás alapjainak  elsajátítását mindemellett még az is segíti, hogy az iskola rendelkezik  30 pár korcsolyával.

Megtudtuk továbbá, hogy a tervek szerint a szomszédos óvodaépületben cseperedő legkisebbek, valamint   a környező iskolák diákjai ugyancsak megtanulhatnak korcsolyázni.

kép: A Tatay iskola diákjai ingyen kapták használatba a jégpályát egy helyi támogatótól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!