Hírek

2017.01.07. 15:29

Jeges szélben is szép

Badacsony, Szigliget - A Balaton téli arcára néhányan a mínusz nyolc-tíz fokos hidegben is kíváncsiak voltak szombaton délután.

Tóth B. Zsuzsa

A badacsonyi strandok mindegyikén akadtak sétálók, akik ha sokáig nem is, de néhány percig meg-megálltak a hidegben, hogy elraktározzák az élményt, a befagyott tó látványát.

A badacsonyi kikötőnél összetörte a jeget a viharos szél Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A víz rücskösen fagyott be mindenhol, több helyen egymásra csúsztak a jégtáblák, ha megfelelő vastag lenne, akkor sem volna alkalmas a téli jeges sportokra.

A badacsonyi kikötőben szombaton délután a viharos szélben is kíváncsiak voltak néhányan a tó téli arcára Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A kikötő és a vitorlás kikötő közötti területen, a majdani kompkikötő helyén pedig egy nagy területen hullámzott, a kacsát örömére.

A badacsonyi vitorlás kikötőnél egy helyen nem fagyott be a tó, a kacsák kihasználták a fürdési lehetőséget Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A szomszédos Szigligeten a hajókikötőben volt, aki rámerészkedett a jégre, ahogy a forgalmasabb strandon is. Több család is érkezett korcsolyákkal, a gyerekek a lidó alacsony vízszintjét kihasználva korcsolyáztak a jégen, ott elég vastagra fagyott ahhoz, hogy elbírja a csúszkálókat.

A szigligti strand legsekélyebb részén, a lidón többen rámerészkedtek a jégre, de nem volt kijelölt korcsolyapálya Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Még abban a néhány méter széles sávban is, ahol néhány napja közel háromszázötvenen fürödtek, így köszöntve az új évet.

A szigligeti strand lidójának homokját a jégre fújta a szél Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az önkormányzatok egyik településen sem jelöltek ki korcsolyapályát, mindenki saját felelősségére ment a jégre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!