Hírek

2017.01.21. 17:31

Jeges bulit tartottak Alsóörsön és Balatonalmádiban is

ALSÓÖRS, BALATONALMÁDI - Jeges bulit tartottak az alsóörsi és a balatonalmádi strandokon is. Volt ügyességi verseny, jéghoki, de jégvitorlázási lehetőség is.

Kutasi Zsófia

Ferenczy Gábor, Alsóörs alpolgármestere elmondta, hagyományosnak számít a jeges buli a településen, igaz, közel négy éve nem fagyott annyira be a tó, hogy meg lehessen tartani a rendezvényt. Szombaton azonban újra lehetőség nyílt a jeges programokra. A rendezvény szervezője az általános iskola, támogatója az önkormányzat volt. A gyermekeknek ügyességi versenyeket tartottak, volt többek között fakutyázás, jégkorong-bemutató és jégvitorlázási lehetőség.

Fotó: Pesthy Márton

A balatonalmádi Wesselényi strandon a jeges bulit a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár szervezte, a városgondnokság támogatásával. Rasovszky Zoltán, a városgondnokság strandi csoportvezetője elmondta, ezer négyzetméter, 20x50 méteres szakaszt jelöltek ki a partközeli területen.

A héten előkészültek a rendezvényre és a több helyen feltorlódott jégen dolgoztak, hogy egyenletes felszínt alakítsanak ki. A bulin volt kötélhúzás, sorverseny, családi vetélkedő is, a szervezők komplex szolgáltatással várták az érdeklődőket. A műsort Tari Tibor moderálta. A helyszínen két vízimentő vállalt önkéntes szolgálatot a rendezvény ideje alatt. A buli Balatonalmádiban vasárnap is folytatódik, a szervezők 10-től 16 óráig várják a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!