Hírek

2017.07.06. 15:16

Játszani is engedd! - Erdélyi gyerekek vendégeskedtek az erdei iskolában

Balatoncsicsó – Nehéz sorsú gyergyói gyermekek vendégeskedtek a Bakonyerdő Zrt. Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskolájában. Az itt töltött öt nap a nyár legszebb emléke lesz számukra.

Tremmer Tamás

A Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány Árpádházi Szent Margit napközi otthonának (Gyergyóremete, Csutakfalva) gyermekei kaptak meghívást a Bakonyerdő Zrt-től. A 12 kisdiákot a Bakonyerdő Zrt. Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskolájában szállásolták el.

A gyermekek minden nap megbeszélték a friss élményeiket

A szervezők – Istvánffy Alexandra, Horváth Eszter - tartalmas programot állítottak össze részükre. Gondoskodtak róla, hogy az egy hét során sorra feledhetetlen élményekben legyen részük. Voltak vadaskertben, erdei kiránduláson, részt vettek kézműves foglalkozásokon. Jártak a nemzeti park Levendula Látogatóközpontjában, de a balatoni fürdőzés sem hiányzott a programból.

A diákok boldogan mesélték élményeiket. Egyiküknek a légpuskás lövészet, a másiknak a kincskeresés (tájékozódás a természetben) tetszett. Több szabadidőt kértek, mert sokat akartak játszani, odahaza ugyanis erre nincs módjuk. Abban is egyöntetű volt a vélemény, hogy bármikor szívesen visszajönnének, mert nagyon jól érezték magukat.

A játszótéren sosem volt üres a hinta Fotó: Tremmer Tamás

Kísérőik, Balázs Teréz és Györgymózes Renáta elmondták, nehéz sorsú, szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek vannak a napközi otthonukban. Van olyan ház, ahol 12 testvért nevelnek. A diákoknak más lehetőségük nem igazán van, hogy kiránduljanak. Ez a meghívás azért is örömteli, mert a gyerekek előtt kinyílik a világ, és az új környezetben ők maguk is kissé nyitottabbá válnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!