Hírek

2016.05.31. 16:15

Járókelők tartották vissza a menekülni próbáló rablókat

Pápa - A bejelentéstől számított negyed órán belül elfogták a rablókat, akik a földre löktek és megfosztottak értékeitől egy 59 éves hölgyet szombaton.

Polgár Bettina

Potháczki Zsolt címzetes rendőr őrnagy, a Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozó alosztályvezetője a veol.hu-nak nyilatkozva kifejtette, május 28-án, szombaton 21.40-kor történt az eset. – A hölgy egyedül indult haza a Várkerten át, majd a buszpályaudvaron keresztül folytatta útját. Ekkor csatlakozott hozzá két személy, az 52 éves B. József helyi lakos és 51 éves élettársa, akik útközben többször megszólították a hölgyet, majd a belváros közelébe érve hátulról a földre a lökték – ismertette a rendőr őrnagy.

Fotó: Pápai Rendőrkapitányság

Megtudtuk tőle, a sértett szemüvege az esés következtében eltört. – Az egyik tettes ütlegelte a sértettet, míg a másik letépte a hölgy válláról a retiküljét, valamint a nyakláncát is elvették. A közelben lévő fiatal járókelők meghallották a hölgy segélykiáltásait. Elmondásukból tudjuk, hogy az egyik elkövető megpróbált elmenekülni. Őt az egyik szemtanú felszólította a megállásra, miközben értesítette a rendőrséget. Az elkövető 50-100 métert tett meg a rendőrök kiérkezéséig, elbújt egy autó mögé, ahol letette az eltulajdonított táskát, a nyakláncot pedig még a helyszín közelében eldobta. A másik elkövetőt szintén a szemtanúk tartották vissza – árulta el Potháczki Zsolt.

A rendőrök a bejelentéstől számított negyed órán belül elfogták a rablókat, valamint a nyomozók megtalálták az eltulajdonított táskát és nyakláncot, melyeket visszaadtak a tulajdonosnak. Az elkövetőket előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, majd május 31-én a Veszprémi Járásbíróság előzetes letartóztatásukról döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!