Hírek

2015.06.30. 12:26

Járókelő segítette a körözött orgazda elfogását

Pápa - Egy éber állampolgár segítségével sikerült elfogni azt a pápai férfit, akinek körözését a helyi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya rendelte el még 2015. június elején.

Polgár Tibor

Mehringer Richárd rendőr főtörzsőrmester, a Pápai Rendőrkapitányság nyomozója 2015. június 19-én 21 óra 40 perc körül Pápa egyik utcájában a 18 éves K. Alex pápai lakosra lett figyelmes, aki ellen 2015. június 1-jétől elfogatóparancs volt hatályban. A nyomozó intézkedés alá kívánta vonni a férfit, aki azonban – észlelve a rendőr közeledését – futásnak eredt.

Mehringer Richárd szintén futva, míg társa Kovács Péter rendőr tőtörzsőrmester körzeti megbízott szolgálati gépkocsival szorosan a körözött nyomában voltak, ám a menekülő fiatalember a rendőri felszólítás ellenére sem volt hajlandó megállni. Az esetnek szemtanúja volt egy gépjárművel közlekedő férfi is, aki megállította járművét, majd abból kiszállva feltartóztatta a gyanúsítottat. K. Alexet a rendőrök elfogták és előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, majd az eljáró hatóság még aznap őrizetbe vételét rendelte el. A gyanúsítottat 2015. június 22-én hallgatták ki a nyomozók, mivel a rendelkezésre álló adatok szerint 2015 májusában több lopott kerékpárt is vásárolt két pápai férfitől, majd azokat a vételár duplájáért adta tovább. Az orgazdaság vétség elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfi jelenleg szabadlábon védekezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!