Hírek

2016.03.22. 10:37

Rendőrverés: Jack Nicholsont látta az ajkai strandon a férfi

Veszprém - Bocsánatot kért a bírósági tárgyaláson kedden az ajkai rendőröktől F. K., aki tavaly júliusban Ajkán bántalmazta őket a benzinkútnál, egyiket életveszélyesen. A vádlott elmondása szerint annyira zavart volt aznap és annyira rosszul érezte magát, hogy azt hitte, Jack Nicholsont látja a strandon.

Kovács Erika

Kiderült a tárgyaláson, hogy egyesíti a bíróság a vádlott két ügyét, amiket tavaly nyáron az ajkai strandon és a benzinkútnál követett el. A strandi eset kapcsán Füzesséry Anita ügyész ismertette, F. K.-t a  főügyészség különös és többszörös visszaesőt vádolja nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett kísérletével, folytatólagosan elkövetett garázdaság vétségével, és könnyű testi sértés vétségével. A strandon történtekről az iratismertetésből kiderült, a vádlott ötvenezer forintot adott egy gyereknek, hogy ossza szét a szegényeknek, aztán meglátott egy számára idegen és neki ellenszenves asszonyt, akit sértő módon megszólított, meglökött, amitől a nő elesett, a vádlott megrúgta. Ezután F. K. a kijárat felé eldobta kulcsát, ami nekipattant egy gyereknek, és a kijáratnál várakozó kislánynak akart belépőre pénzt adni, emiatt a kasszáért nyúlt, amiben 800 ezer forint volt. A pénztárosok a kasszát visszatartották, mire a vádlott távozott, ezután ment át a benzinkútra.  A strandon bántalmazott asszony nyolc napon belüli sérülést szenvedett, a gyerek nem sérült meg.

A bíró ismertette a tanú írásbeli beadványait. Ezekből többek között kiderült, a vádlott soha nem követte volna el ezt az értelmetlen és logikátlan bűncselekmény sorozatot, ha nincs beszámíthatatlan állapotban. Nem kábítószer hatására cselekedett, amit szakértői vélemények is igazoltak. Párjával házasságot, gyereket terveztek, a tavaly júliusi eset előtt már hetekkel nem érezte jól magát.

Flőrich András, a vádlott védőügyvédje  F. K. édesanyjával a bíróságon, kedden

A benzinkútnál elkövetett eset miatt a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a főügyészség. A kútnál többször ráütött egy pénzszállítóra, majd beszállt egy idegen nő autójába, és el akart menni, aztán egy rendőri járműbe is, a rendőrökkel dulakodott, egyikük súlyos, életveszélyes koponya sérülést szenvedett és csak tavaly november elejétől tudott ismét munkába állni.

A vádlott a keddi tárgyaláson elmondta, semmire nem emlékszik, csak arra, hogy nagyon rosszul érezte magát, a rendőröktől, akiket tanúként hallgatott meg a bíróság és attól a tanútól is, akinek autójába beszállt, valamint a benzinkúton dolgozó tanútól is elnézést kért. F. K. azt is közölte, megijedt a rendőri fellépéstől, szerinte előítélettel vannak iránta, és védekezés miatt ütött.

A tanúk, köztük az egyik bántalmazott rendőr és egy férfi azt mondta, feltételezésük szerint kábítószer hatása alatt lehetett a vádlott a viselkedése miatt.

A tárgyaláson további tanúkat hallgatott meg a bíróság. Egyikük arról beszélt, hogy a vádlottat korábbról ismeri,  aznap zavartan viselkedett, ami máskor nem volt rá jellemző.

Kapcsolódó anyagok:

Amerikai krimijelent az ajkai benzinkútnál

Rendőrverés Ajkán: vádemelés a bántalmazó ellen

Érzésfüggő lehetett? Tetőfedőként nem tudott megélni az ajkai férfi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!