Hírek

2017.02.26. 15:25

Ittasan verte halálra - Hat év börtönt kapott

Devecser, Győr - Az elsőfokú ítélet után jogerősen is hat év börtönre ítélték azt a férfit, aki olyan súlyosan bántalmazta élettársát, hogy a nő néhány órán belül a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Marton Attila

A sértett és B. Krisztián Zoltán vádlott 2014-ben létesített élettársi kapcsolatot. Együttélésük alatt gyakoriak voltak a veszekedések, ilyenkor előfordult, hogy a vádlott bántalmazta is a sértettet.

Tavalyelőtt szeptember 18-án délután veszekedni kezdtek a nő devecseri házában. Az ittas állapotban lévő férfi szidalmazta a nőt, majd pofon ütötte. A ház előszobájában megragadta a sértett nyakát, és többször megütötte. Az ütések miatt a sértett elesett, beverte a fejét és a földön fekve maradt.

A vádlott értesítette a mentőket, akik a nőt életveszélyes állapotban szállították kórházba, a bántalmazás következtében azonban olyan súlyos belső sérüléseket szenvedett, hogy az életét nem tudták megmenteni. A negyvenegy éves vádlott az elsőfokú bírósági tárgyaláson nem ismerte el a bűncselekményt, azt állította, amikor az udvarról bement a házba, a földön fekve találta élettársát, aki azt mondta neki, elesett. A férfi által elmondottakat a szakértői vélemény és több körülmény is cáfolta.

Az orvos szakértő szerint a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelyek nem származhattak eleséstől. Az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék a vádlottat halált okozó testi sértés miatt hat év börtönbüntetésre ítélte. Az ügyész tudomásul vette a határozatot, a vádlott és a védő felmentésért, valamint enyhítésért fellebbezett.

A Győri Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú döntést, így az jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!