Hírek

2016.10.14. 18:11

Ittasan verte halálra élettársát - Hat évre ítélték

Devecser, Veszprém – Hat év börtönre ítélték azt a férfit, aki olyan súlyosan bántalmazta élettársát, hogy a nő a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

Marton Attila

A sértett és B. Krisztián Zoltán vádlott 2014-ben létesített élettársi kapcsolatot. A pár előbb Devecserben, majd később Sopronban lakott. A szomszédok és a nő ismerői szerint a sértett a kapcsolat elkezdése után egyre zárkózottabbá vált környezetével szemben. Az élettársak között többször előfordult veszekedés, és az is, hogy a férfi bántalmazta a nőt. Tavaly szeptember 18-án a nő devecseri házában tartózkodtak. Délután veszekedni kezdtek, az ittas állapotban lévő férfi szidalmazni kezdte a nőt, majd nyakon ragadta, és többször megütötte. A bántalmazás következtében a nő májszakadást és belső vérzést szenvedett, a kórházba szállítás után néhány órával meghalt.

A negyvenegy éves vádlott a tárgyaláson nem ismerte el a bűncselekményt. Azt mondta, a kutyával játszott az udvaron, majd amikor bement a lakásba, a földön fekve találta élettársát, aki azt mondta neki, elesett. A korábban életveszélyt okozó testi sértésért és zaklatásért is elítélt férfi által elmondottakat a szakértői vélemény és több körülmény is cáfolta. Az orvosszakértő szerint a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelyek nem származhattak eleséstől. A férfi az eset délutánján öngyilkossággal fenyegetőzött, később, az eljárás során végzett poligráfos vizsgálat szerint pedig nem mondott igazat, amikor azt állította, nem bántalmazta és nem ütötte meg a nőt. Az egyik tanú elmondása szerint, aki a sértettel a kórházban még tudott néhány szót váltani, az áldozat többszöri kérésre elárulta neki, sérülései bántalmazásból származnak.

A Veszprémi Törvényszék halált okozó testi sértésben mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit hat év börtönbüntetésre ítélt. Az ügyész tudomásul vette a határozatot, a vádlott és a védő felmentésért, valamint enyhítésért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!