Hírek

2016.09.26. 17:36

Ittak és vezettek, végül a rendőrségen kötöttek ki

Pápa _ Három ittas sofőrt csíptek el a rendőrök a pápai járás útjain a hétvégén. Közülük kettőnek nem volt vezetői engedélye.

Polgár Tibor

A Pápai Rendőrkapitányságtól megtudtuk: Pápateszér belterületén szeptember 24-én 21 óra körül egy 36 éves helyi lakos rendszám nélküli motorkerékpárral közlekedett, ráadásul - mint az a rendőri igazoltatás során kiderült - vezetői engedélye sem volt. Még aznap 23 óra környékén Pápán egy 26 éves pápai lakos utast szállított a segédmotoros kerékpárján, ám egyikük sem viselt bukósisakot. Emellett a hatóság ellenőrzése arra is fényt derített, hogy ez a sofőr sem rendelkezett vezetői engedéllyel.

Egy rendőri igazoltatás alá vont másik gépjárművezető szeptember 25-én 1 óra körül személygépkocsival közlekedett Nyárád külterületén. Mindhárom sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak a rendőrök, amely valamennyi esetben pozitív értéket jelzett, ezért az egyenruhások előállították a gépjárművezetőket a Pápa Rendőrkapitányságra.

A sofőrök ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán. A segédmotoros kerékpár és a motorkerékpár vezetője által elkövetett engedély nélküli vezetés és egyéb szabálysértések miatt az eljárást az Igazgatásrendészeti Osztály folytatja le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!