Hírek

2017.06.11. 14:27

Istennek engedelmeskedve - A Veszprémi Evangélikus Egyházmegye missziós napja Somlóvecsén

SOMLÓVECSE - A falusi közösségekben hatalmas erőt jelent, ha egy missziós alkalmat oda szervezünk - mondta Polgárdi Sándor esperes, aki több mint tizennégy éven keresztül látta el a somlószőlősi közösség lelkészi feladatait.

Penk Tímea

A Veszprémi Evangélikus Egyházmegye idei missziós napját szombaton tartotta Somlóvecsében. A Reformáció ötszázadik évfordulója egybeesik a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület létrejöttének huszadik évével. Szemerei János dunántúli püspök ismertette, hogy Magyarországon 1997-ben három evangélikus egyházkerület jött létre, a Dunántúl megyéi közül kettő egy másik kerülethez tartozik, ezért teszik zárójelbe a dunántúli megjelölést.

A délelőtti istentiszteleten igét hirdetett Weltler Gábor lelkész, a liturgiában Pethő Judit vett részt, valamint Polgárdi Sándor, Wagner Szilárd, Isó Zolán és Juhász Dénes szólt a hívekhez. A Tamás misén Malomsok és Marcaltő fiataljaiból szerveződött Szivárvány együttes zenélt.

Weltler Gábor

A délutáni gyermekprogramok mellett Szemerei János tartott előadást az egyházkerület múltjáról és jelenéről. Elmondta, hogy a tizenhetedik század második felében a protestáns vallást ki akarták irtani, az üldözés nagy próbának tette ki az evangélikus hívőket, akik csak közel száz év múlva kapták vissza szabad vallásgyakorlási jogukat.

A jubileumi összejövetelen Polgárdi Sándor mondott úti áldást, aki ismertette a hónap igéjét: Istennek kell inkább engedelmeskednünk, mint az embereknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!