Hírek

2015.09.01. 09:07

Iskolakezdési útinfó - Így indult a reggel megye városaiban az utakon

Körülnéztünk Vezsprém megye nagyobb városainak iskolái környékén, mennyire okozott gondott a közlekedés.

Szabó Péter Dániel

Ajka

Az iskolakezdés problémamentesen kezdődött a városban. Az intézmények környékén a kora délelőtti órákban nagy volt a tömeg, de iskolarendőrök segítették a balesetmentes közlekedést. Különösebb fennakadást nem tapasztaltak az autósok az utakon.

Az Ajkai Rendőrkapitányság rendészeti osztályának a vezetője, Loránd György rendőr alezredes lapunknak elmondta, hogy a balesetmentes iskolakezdést segítő programjuk legalább egy hónapig tart. Kollégái felmérték a balesetveszélyes helyeket, ahol rendőri jelenlét segíti a biztonságos közlekedést. Nemcsak az ajkai intézményekhez vonultak ki, hanem Farkasgyepűre is, ahol főútvonalon kell áthaladniuk a gyerekeknek. Iskolakezdéskor és a napközi befejezésekor is egyenruhások segítik a balesetmentes közlekedést.

A Devecseri Rendőrőrs parancsnokhelyettese, Gerecs István rendőr alezredes arról adott tájékoztatást, hogy a járás hat oktatási intézményéhez iskolakezdéskor kimentek a körzeti megbízottak.

Zökkenőmentesen indult a tanév, a rendőrök mindenhol vigyáznak a gyerekekre.

Pápa

Pápán az iskolakezdéshez kapcsolódóan nem alakulkat ki forgalmi dugók, torlódások.

A pápai rendőrök szeptember folyamán a Tarczy, az Erkel és a Vajda Márta iskolánál, továbbá az Acsády szakképzőnél, valamint a Közgáznál segítik a gyalogosok könnyebb átjutását a gyalogátkelőhelyeken - tudtuk meg Császárné Elek Veronika rendőr alezredestől, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadójától. Mint mondta, a helyi polgárőrség ugyanígy segíti a járókelőket a Munkácsy iskolálán, és a katolikus iskola Török Bálint utcai épületénél.

Tapolca

Tapolcán nem okozott fennakadást a közlekedésben a tanév első napja

Az iskolák környékén és a város különböző pontjain egyaránt zavartalanul haladt a közlekedés.

Várpalota

Várpalotán is nagy volt a forgalom az utakon reggel az iskolakezdés miatt, ám jelentősebb torlódás vagy baleset nem nehezítette a haladást.

A Nepomuki iskolánál a Szent Imre utcában, a Várkerti iskolánál a Thuri téren, illetve a Bán Aladár iskolánál a Körmöcbánya utcában voltak csupán kisebb fennakadások az oktatási intézményekbe érkező, s az út mentén megálló autósok miatt. Olvasóinktól úgy tudjuk, a Várpalotai Rendőrkapitányság járőrei is több helyszínen feltűntek, hogy segítsék a biztonságosabb közlekedést. A várost kettészelő 8-as főúton is nagy a forgalom. Az ügyben kerestük a rendőrséget is, akik későbbre ígértek részletes tájékoztatást.

A veszprémi helyzetről itt olvashat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!