Hírek

2016.12.19. 20:02

Iskolakerülők, csellengők nyomában

Pápa - Felügyelet nélkül csellengő fiatalokat ellenőriztek rendőrök és szociális munkások Pápán az iskolák környékén, az autóbusz-pályaudvaron, a vasútállomáson, valamint a Várkertben.

Polgár Tibor

Az idei év októberében indult el az Utcai szociális munka nevet viselő program a Pápai Rendőrkapitányság és a helyi gyermekjóléti központ együttműködésével. A program keretében a központ munkatársai és a rendőrök havonta többször közösen járják a város utcáit azzal a céllal, hogy kiszűrjék az utcán csellengő fiatalokat, ezáltal visszaszorítsák az iskolakerülést - tudtuk meg a rendőrségtől.

A legutóbbi ellenőrzés alkalmával a szociális szakemberek és a körzeti megbízottak bejárták a pápai iskolák környékét, valamint az autóbusz-pályaudvart, a vasútállomást és a Várkertet. Az akció célja az volt, hogy a szemmel láthatóan kiskorú, felnőtt kísérete nélkül közterületen tartózkodó diákokat ellenőrizzék, és megállapítsák, a fiatal engedély nélkül van-e távol az oktatási intézményétől vagy a nevelési helyétől.

A program további célja a hajléktalanok megszólítása, akiket az általuk igénybe vehető szociális ellátásokról tájékoztatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!