Hírek

2016.02.07. 13:17

Írásbeli figyelmeztetést kapott a megyei polgárőrség elnöke

Veszprém - A megyei polgárőrség elnökét, Kovács Imrét elmarasztalta az országos szövetség etikai bizottsága: élesen kritizálták vezetői stílusát, eljárásait. A kirekesztő gyakorlatot folytató megyei elnök írásbeli figyelmeztetést kapott.

Mátételki András

Lapunkban többször beszámoltunk arról, hogy a tagság egy része időről időre felháborodott azon, hogy Kovács elnök irányításával a megyei vezetés bizonyos egyesületeket előnyben részesít, mások rendre kimaradnak a pénzosztásból, a jutalmakból, a gépkocsi-ajándékozásokból. Az elmúlt jó pár évben az elégedetlenség hullámai felcsaptak az országos szövetség szintjére, de, úgy tűnt, a Veszprém megyei problémákat rendre szőnyeg alá söpörték. (Két alkalommal vizsgálták a felmerült gondokat, de azokat nem találták megfelelő súlyúaknak arra, hogy beavatkozzanak.)

Legutóbb tavaly nyáron László Mihály, a városlődi egyesület elnöke tett bejelentést Kovács Imre munkája ellen az Országos Polgárőr Szövetségnél (OPSZ).

Az etikai bizottság tavaly szeptemberben rendelte el a vizsgálatot Kováccsal szemben, az eljárás a közelmúltban záródott le. Ebben az szerepel, hogy Cseh István, az OPSZ etikai bizottságának elnöke azt állapította meg a felvetett kritikákra, hogy Kovács gépkocsihasználata szabályos volt, a terhére rótt szabálytalanságok jó része nem volt igazolható. A határozatban viszont az is szerepel, hogy „Kovács Imre megyei elnöki magatartása sok esetben és ismétlődően nem a polgárőrség egységét erősíti, hanem általa bizonyos egyesületek elszigetelése, kirekesztése további konfliktusok forrása.” Felhívták a figyelmét arra, hogy meg kell őrizni a polgárőrség egységét megyén belül, ki kell alakítani a jó együttműködést valamennyi egyesülettel úgy, hogy azokat azonos módon segítse és támogassa.

Az etikai bizottság írásbeli figyelmeztetésben részesítette a megyei elnököt.

A történethez hozzátartozik, hogy „bizonyos” nyomásra a városlődiek tavaly november végén sebtében összehívott közgyűlésen új elnökséget választottak úgy, hogy a régiek előtte írásban nem mondtak le, ezért a mai napig nincsenek bejegyezve az új tisztségviselők. Ezen a fórumon leváltották László Mihályt, hogy a beígért pénzhez hozzájuthasson az egyesület. Erre a summára azóta is várnak Városlődön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!