Hírek

2015.06.27. 13:40

Ínyencségek versenye - A legjobb balatoni halleves receptjét kerestük

Megvannak a legjobb halleves receptek. A Balatoni Kör és a Pannon Lapok Társasága versenyére több száz recept érkezett.

Prevics Éva

Balatoni Kör felkérésére a Pannon Lapok Társasága bekapcsolódott a „Találjuk ki együtt a Balatoni Hallevest” című receptversenybe. A halleves recepteket leginkább fehér vagyis nem fűszerpaprikás alaplével, balatoni borok felhasználásával várták.

Hagyományos recepteket éppúgy küldtek olvasóink, mint kreatív, modern felfogásúakat.Németh F. Bernadett a Napló főszerkesztője a Baricska Csárdában tartott díjátadón elmondta: a beérkezett legjobb receptek megjelennek a PLT Terítéken a Balatoni Halleves című kiadványban is.

A szakértő zsűri a beérkezett receptek közül a legjobb ötöt díjazta. Ezek a halleves édesköménnyel, a káposztás ponty leves, a tihanyi céklás halleves és a balatoni halleves pacallal voltak. A Csukaleves ikrafelfújttal különdíjat érdemelt.

Halleves édesköménnyel: Tömböly Dénesné

Káposztás ponty leves: Tömböly Dénesné

Tihanyi céklás halleves: Mayer Ferenc Sándor

Balatoni halleves pacallal: Kovács Pálné Hegymagas

KÜLÖNDÍJ:

Kiss Eliza, Budapest : Csukaleves ikrafelfújttal / Különdíjas: a legkreatívabb recept/A három fő díjazottnak a balatonszemesi Kistücsök, a füredi Baricska és a csopaki Márga étterem ajánlott fel egy-egy vouchert két személyre, a különdíj egy Balatoni Kör borválogatás lesz.

A PLT a 3 fő díjazottnak 1-1 db 2 személyre szóló pihenésre jogosító vouchert ajándékoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!