Hírek

2015.07.31. 14:12

Indul a Szeretföld című film forgatása

Minden összeállt a Szeretföld című film jeleneteinek felvételéhez, a rendezőtől megtudtuk, a forgatás ősszel érhet véget.

Kutasi Zsófia

Szombaton, az első napon Bándon forgat a stáb, majd Veszprémben és környékén vesznek fel jeleneteket. Augusztusban tizennyolc napot töltenek forgatással, a munka novemberben zárul. A film cselekménye egy fiktív történet, amely arról szól, hogyan áll talpra egy közösség a háborút követően. Buvári Tamás rendező kiemelte, a Szeretföld az aktuális háborús helyzetekre is reagál, természetesen a béke mellé állva. Különlegessége és kulcsjelenete egy körmenet, melyet augusztus 9-én vesznek fel a Benedek hegyet, a Margit romot és a Szentháromság teret érintve. A legnépesebb jelenetben közel százötven fő szerepel, de további négy-öt jelenetben is jelentős számú (40-60 fős) statisztériával dolgoznak majd az alkotók.

A filmes stáb egy része: Gecs Mónika, Szegedi Mátyás, Gárdonyi Kinga, Turányik Júlia, Buvári Tamás, Szelestey Bianka (Fotó: Balogh Ákos)

A rendező hozzátette, a film készítésének módja is rendhagyó, hiszen profi filmesek fogtak össze civilekkel az ügy érdekében, a produkciót többek között civil szervezetek, önkormányzatok és támogatók szponzorálják. A tizenöt tagú stábnak helyi alkotók, művészek is tagjai.

A filmet várhatóan jövő tavasszal mutatják be.

 

Szombaton Bándon 16 órától várják statiszták jelentkezését a Petőfi utca 128. szám alatt. Lehetőség szerint a statiszták ruházata legyen sötét, inkább fekete, ami lehet népies, vagy modern is, csak ne feliratos. További forgatási napok, amikor az alkotók várnak statisztákat: augusztus 6., 7., 9., 21., 24., 25. és 26.

További részletek a filmről itt>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!