Az ország egyetlen Harley-Davidson rendőrmotorjának használója tartott tréninget motorosoknak

2017. május 17., 18:15 szerző: Vallner Bettina fotós: Vallner Bettina
komment
Vezetéstechnikai képzésen vehettek részt a motorosok Homonnai Péter címzetes főtörzszászlós, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa vezetésével Pápán.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezett programnak a Határ utcai rutinpálya adott otthont. Varga Balázs rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője és egyben a kezdeményezés ötletgazdája elmondta, ezzel az eseménnyel a balesetek megelőzése érdekében kifejezetten a motorosokat célozták meg.

- A jó idő beköszöntével mindig tartunk attól, hogy esetlegesen nőni fog a motorosbalesetek száma. Ha pe-dig egy ilyen jellegű baleset történik, az az esetek nagy többségében sérüléssel is jár - mutatott rá a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésren-dészeti osztályának vezetője. Mint mondta, megelőzésképpen úgy gondolták, szerveznek egy olyan vezetéstechnikai tréninget a motorosok-nak, amelyen a főbb manővereket gyakorolhatják az érdeklődők. Ehhez Homonnai Péter címzetes főtörzszászlós, az ország egyetlen Harley-Davidson rendőrmotorjának használója segítségét vették igénybe.

Homonnai Péter (balra) hasznos tanácsokkal látta el a motorosokat
Fotó: Vallner Bettina

Megtudtuk, a motorosoknak a felállított ügyességi pályán kellett végighaladniuk, ahol lassú tempó mellett gyakorolhatták a vezetési manővereket, a kormányzást, a fékezést, valamint a hirtelen megállást.

- Tekintve, hogy ez volt az első ilyen jellegű rendezvényünk, viszonylag szűkebb körben hirdettük meg, mert nem tudtuk, mekkora sikere lesz. Kövi Gáborral, a Bakonyi Betyárok Motoros Baráti Kör vezetőjével vettem fel a kapcsolatot, aki számos érdeklődőt mozgósított - magyarázta Varga Balázs. Hozzátette, a rendezvényt övező érdeklődésre tekintettel jövőre szélesebb körben szeretnék majd megszervezni a térítésmenetes vezetéstechnikai képzést.

Vallner Bettina

2017. május 17., 18:15 szerző: Vallner Bettina fotós: Vallner Bettina

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...