Hírek

2015.11.27. 13:26

Igazodik az igényekhez a felújított és akadálymentesített szakrendelő

Veszprém – Felújították és akadálymentesítették a szakrendelő több helyiségét, ahol a megváltozott munkaképességű személyek vizsgálatát végzik.

Marton Attila

A rendelőintézet negyedik és ötödik emeletén a felújítás részeként két modern vizsgálóhelyiséget alakítottak ki. Az osztályt a látás- és a hallássérült, az értelmi fogyatékossággal élő és a mozgásukban korlátozott személyek számára egyaránt akadálymentesítették. Az építkezés mellett informatikai fejlesztéseket is megvalósítottak, és új vizsgálóeszközöket is beszereztek.

Takács Szabolcs kormánymegbízott az átadási ünnepségen elmondta, a Veszprém Megyei Kormányhivatal rehabilitációs ellátási és szakértői osztályán egyénre szabott vizsgálatokat tudnak végezni, az egészségi állapot mellett a szociális hátteret és a munkaképességet is felmérik.

A 370 négyzetméter alapterületen közel 84 millió forintból valósult meg a fejlesztés, amelynek során a kormányhivatal az értelmi fogyatékossággal élők, a siket és nagyothallók, valamint a vakok és gyengén látók érdek-képviseleti szervezeteivel is együttműködött. Az osztályt tavaly közel hat és fél ezren keresték fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!