Hírek

2016.12.22. 14:40

"Igazi túlélő a kislányom" - Hisznek Noémi gyógyulásában

Csabrendek - Egy igazi túlélő a kislányom, ezt már sokszor megéltük az elmúlt évek alatt. A legutóbbi CT-je negatív lett, de a kemoterápia mellékhatásaiba bele is halhatott volna - mondta Nagy Krisztina, a négyesztendős kislány édesanyja.

Penk Tímea

Dobos-Nagy Noémi néhány napja jöhetett haza a kórházból. Azért kellett újra bevinni, mert a kemoterápia mellékhatásaként folyamatosan hasmenése volt, a gyomra kikészült, és az ásványi anyagok is úgy kiürültek a szervezetéből, hogy már a szívmegállás veszélye is fennállt.

- Tizenegy kilogrammra lefogyott Noémi, infúziókat és gyógyszereket kapott. Három hétig nem tudott lábra állni, és az állapota miatt a kemoterápiát fel kellett függeszteni - számolt be az édesanya.

Noémi állapotáról és a család sorsáról, a falu és a nagyobb közösség támogatásáról többször beszámoltunk. A négyesztendős kislánynál több mint egy éve kezdődtek a rendszeres hányások és visszatérő fejfájások, a vizsgálatok az agytörzs hátsó részén nagyméretű tumort mutattak ki. A gyermeket többször megműtötték, majd huszonhét sugárkezelésen esett át. Elkezdték a kemoterápiát, de a mellékhatásai miatt ismét kórházba kellett mennie a gyermeknek. Noémit az édesanyja kíséri el, ezalatt az édesapa áll helyt otthon, és gondozza a testvéreket, akik egészségesek. A család szerény anyagi körülmények között él Csabrendeken.

Fotó: Penovác Károly

Krisztina hangsúlyozta, hogy Noémi erős kislány, egy igazi harcos. Tudják, hogy meg fog gyógyulni, ezt a gyermek is sokszor elmondta anyukájának a kórházban.

- A férjem teljes erőbedobással próbál helytállni otthon a gyerekekkel. Munkába nem tud járni, a család bevétele bizonytalan, mert amikor kórházban vagyunk és kontrollra járunk, sok nap kiesik - mondta Krisztina. Hozzátette, hogy nagyon sokan próbálják segíteni a családot kupakgyűjtéssel, ruhákkal, de fizetés híján teljes a kétségbeesés, hiszen élni kell, a gyerekeket etetni, és a kezelésekre utazás is nehézségekbe ütközik. Az autójuk sokszor felmondja a szolgálatot.

(Az előzményekről ITT, ITT, ITT és ITT olvashatnak.)

Több olvasónk érdeklődött, hogy miként tudnák segíteni a családot, ezért közöljük a bankszámlaszámukat: Dobos-Nagy Noémi 11773487-01268470 OTP Iban: HU: 1177 3487 0126 8470 0000 0000 Swift kód: OTPHUHB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!