Hírek

2017.05.04. 16:10

Idős embereket vertek át az edényekkel, késekkel - Jelentkezzenek a sértettek!

Balatonfüred – Törököknek adták ki magukat a román állampolgárságú csalók, akik alig 5–10 ezer forint értékű, silány minőségű edény- és késhamisítványokat adtak el a megyében idős embereknek többszörös áron.

Leitner Vera

Április 28-án, egy idős korú balatonszőlősi lakos részéről érkezett a bejelentés a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, miszerint csalók áldozatává vált. Egy üzlet parkolójában a magukat töröknek kiadó csalók elmondták, hogy egy neves szállodából jönnek épp, ahol termékbemutatót tartottak, most tartanak hazafelé, ám a repülőgépre a csomagok súlykorlátozása miatt nem férnek fel a megmaradt minőségi edények, ezért azokat kedvező áron eladásra kínálták.

A román állampolgárok az utánzatokat a balatonszőlősi sértettnek százezer forintért adták át, aki nem sokkal a történtek után feljelentést tett a rendőrségen.

 

 

 

 

– Az időskorú sérelmére elkövetett csalás 2–5 évig büntetendő cselekményként szerepel a büntetőtörvénykönyvben – mondta el Molnár József címzetes rendőr alezredes, nyomozó alosztályvezető.

– A bejelentés után két nappal előállítottuk a gyanúsítottakat, akiknek ügyében további sértetteket keresünk, mivel tevékenységük során valószínűleg a megye több pontján követtek el hasonló csalásokat. Az emberek, miután rájönnek, hogy átverés áldozatai lettek, elszégyellik magukat – mondta el Molnár József, s hozzátette, amennyiben felismerik a csalás tényét, és azt a rendőrségen bejelentik, az eset mindenképpen megvizsgálásra kerül, nincs okuk tehát szégyenkezni, hiszen ezzel a rendőrök munkáját segíthetik.

 

Forrás: Balatonfüredi Rendőrkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!