Hírek

2017.07.12. 18:02

Idős nőt raboltak ki azzal az ürüggyel, hogy a kábelszolgáltatótól jöttek

VÁRPALOTA - Két büntetett előéletű férfi sok évre ismét rács mögé került, mert kiraboltak egy idős nőt.

Mátételki András

Régi trükkel próbáltak lakásokba bejutni, nem sok sikerrel. A két Ercsiből érkezett vádlott azt hitte, ami Debrecenben bevált, jó lesz Várpalotán is, hogy némi pénzhez, értékekhez jussanak. Tavalyelőtt szeptember 3-án, a déli órákban érkeztek a Waldstein János utcába, ahol több lakóhoz becsöngettek.

Egy hölgy kérdésére, hogy honnan jöttek, azt hazudták, hogy a polgármesteri hivataltól. A résnyire kinyitott ajtót az 50 éves G. Ferenc megpróbálta benyomni, de a háziasszony erősebbnek bizonyult, s gyorsan bezárta az ajtót. A szemközti lakás tulajdonosának érdeklődésére azt mondta a 47 éves N. László: „Jöttünk nyomást mérni. ” Arra már nem tudott válaszolni, hogy mit ellenőriznek, ezért társa sietett a segítségére: felajánlotta, hogy megköszörülik a konyhai késeket. Az idős férfi jobbnak látta, ha becsukja az ajtót az idegenek előtt.

A rablók nem nyugodtak bele a kudarcba, két házzal odébb ismét becsöngettek az egyik lakásba, ahol a kisablakot kinyitó hölgynek azt mondták, a kábelszolgáltatótól jöttek. A bizalmatlanság láttán hozzátették: már több lakásban jártak, ők csak a munkájukat szeretnék elvégezni. Mivel N. László tudott valamilyen fényképes igazolványt mutatni, a nő megenyhült, beengedte a két vádlottat. A bűnözőpáros máris kérte a hölgy nyugdíjszelvényét az adminisztrációhoz.

Valójában arra voltak kíváncsiak, hogy azt a háziasszony honnan veszi elő, feltételezték, a pénzét is ott tartja. G. Ferenc noha a mosdóba kéredzkedett ki, a szobába ment, s egy kis dobozban talált négyezer forintot. A 72 esztendős nő ekkor jött rá, hogy itt álszerelőket engedett be a lakásába. Idegességében káromkodott egyet, s ezt kiabálta:„Ti nem is az adatokért jöttetek, hanem lopni akartok!” A két rabló kirohant a lakásból, a háziasszony pedig utánuk sietett, s megállt az út közepén, hogy az Opeljukkal ne tudjanak lelépni.

Ekkor az elbizonytalanodott N. Lászlóra rászólt a társa, hogy lépjen a gázra! Amikor a személygépkocsi a sértettől úgy öt méterre lehetett, az asszony félreugrott, különben elütötték volna. Így kisebb sérülésekkel a lábán megúszta a kriminális esetet.

Társtettesként elkövetett rablásért, közúti veszélyeztetésért, lopás kísérletéért G. Ferencet, mint erőszakos, többszörös visszaesőt, halmazati büntetésül nyolc év négy hónap fegyházra, társát öt év börtönre ítélték. A két vádlottat évekre eltiltották a vezetéstől. A törvényszék helyben hagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!