Hírek

2017.04.19. 11:40

Idős embereket vert át: félmillióért adta el nekik a pár ezer forintos masszírozógépet

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség előzetes letartóztatását indítványozta annak a 25 éves férfinak, aki a gyanú szerint februárban 17 idős korú – 60-80 éves – sértettet károsított meg úgy, hogy őket egészségügyi állapotukról félretájékoztatva, részükre ténylegesen néhány ezer forintos masszírozógépet adott el 100 ezer és 499 ezer forint közötti áron.

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi társaival együtt több idős sértettet keresett meg telefonon abból a célból, hogy jöjjenek el a cége által szervezett orvosi vizsgálatra. A megjelent sértetteket valós orvosi vizsgálat nélkül tévesen arról tájékoztatták, hogy súlyos szív-, vagy érrendszeri betegségben szenvednek, azonban az általuk forgalmazott masszírozó gépekkel a betegség kezelhető. A tévedésbe ejtett és megrémült sértettek a ténylegesen néhány ezer forintba kerülő gépeket aránytalanul magas áron megvásárolták.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adott, és a bűncselekmény felismerésére, vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének, a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlés veszélye miatt a férfi előzetes letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!