Hírek

2016.10.11. 19:05

Szeretjük a meleget

Megyei körkép - Ahol távhőszolgáltatás üzemel, ott lakossági kérésre már mindenütt bekapcsolták a fűtést. A 20 Celsius-fok alatti hőmérséklet számunkra nem komfortos, még akkor sem vállaljuk, ha pluszpénzt kell fizetni a melegért.

Pápán a társasházak, közintézmények egyedi vagy központi fűtésesek. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pápai Tankerülete által fenntartott intézményekben a fűtési szezon megkezdéséről - az időjárási viszonyok függvényében - a tankerületi igazgató az intézményvezetőkkel egyeztetve dönt. A fűtési szezon hivatalosan október 15-én kezdődik.

A Füredhő Távhőszolgáltatási Kft.-től megtudtuk, hogy Balatonfüreden már napok óta - szeptember 15-étől - melegek a radiátorok, a lakók kérésére üzemel a készenléti fűtés. A hivatalos fűtési szezon október 15-étől április 15-éig tart. A szolgáltatást tíz háztömbben végzik.

Zircen már megkezdődött a fűtés. A készenléti időszak szeptember 15-étől indul, a szakemberek folyamatosan figyelik az időjárást, ha a hőmérséklet több napon át nem haladja meg a 17 fokot, akkor beindítják a távhőszolgáltatást. A Zirci Városüzemeltetés Közhasznú Nonprofit Kft. a lakók kérését, valamint a nyugdíjasok és a kisgyermekes családok igényeit minden esetben figyelembe veszi. Zircen jellemzően hidegebb az időjárás, tavasszal is tovább tart a szezon.

A Tapolcai Városgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatójától, Gáspár Andrástól megtudtuk, hogy a város összes, azaz 1638 lakásában fűtenek már, ezenkívül az 59 intézményben és 27 egyéb ingatlanban úgyszintén. A város két fűtőműve egyikének rekonstrukciója az elmúlt években megtörtént, azonban az 1-es számú fűtőmű mintegy 180 milliós felújításra szorul, ötvenszázalékos pályázati támogatást remélnek hozzá.

Időjárás- és nem dátumfüggő az, hogy mikor kapcsoljuk be a fűtést - kezdte Hegyi Gábor, a Herendi Városüzemeltetési Közszolgáltató Intézmény vezetője. - Kiemelten kezeljük az óvodát, a bölcsődét és az általános iskolát. Előbbi kettőnél a korai, hatórai nyitás miatt már meg is kezdődött a fűtési szezon, mivel fontos, hogy a gyerekek átöltözésénél megfelelő hőmérséklet legyen az épületben. Tavaly hozzávetőlegesen százötvenmillió forintos ösz-szegben öt intézményt hőszigeteléssel, illetve háromrétegű üvegezésű nyílászárókkal sikerült felújítani, ami, reméljük, hogy az idei fűtésszámlán meg fog látszani - tette hozzá Hegyi Gábor.

A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. tájékoztatása szerint mára a város 98 százalékában elindult a közszolgáltatás. Szeptember 15-étől, a rendelkezésre állási időszak tól mindazoknak, akik a hideg miatt kérték, vagy a szolgáltató szerződésben vállalta, hogy bizonyos hőmérséklet alatt elindítják a fűtést, ott ezt meg is tették.




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!